Лунен календар за 11.06.2021

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

2-ри Лунен ден от 06:17 до 07:05 на 12.06. Ден поставяне на ново начало – нови проекти, диета, ново обучение, нов цикъл физически упражнения, включително йога. Денят е подходящ и за прочистване на целия храносмилателен тракт. Ден за преценка и проверка на приятелствата. Днес е добре да бъдете овладени, да не позволявате на гнева да ви завладее, да не търсите отмъщение. Денят е добър и за промишлено производство, за търговия, за благотворителност. Проявете щедрост. Денят е добър за зачеване.

Луна без курс от 00:00 до 10:22. 

БЛИЗНАЦИ III ДЕКАН, 20°-30° на знака. Планетарно влияние на Слънцето. Символно представяне на периода: „Мъж, който държи сокол в дясната си ръка и мрежа в лявата“. Забравяне, напускане, изпуснати шансове, презрение и пренебрежение. Но също и веселие и жизнерадост.

Сабиенска символика на Слънцето 20-21° Близнаци. “Млад мъж, хвърлящ монети в една чаша като играч.” БЕЗРАЗЛИЧИЕ. Ексцентрични навици. Работа, свързана със забавленията на другите.

Ретроградни планети през месец юни:
Меркурий в Близнаци от 29.05 до 23.06.
Юпитер
в Риби от 23.05 до 11.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон
в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Рак от 10:22 на 11.06 до 21:22 на 13.06, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.
Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене на косата и за подстригване, защото след това прическата няма да „държи”, а косата ще изгуби блясъка си. Може да се появи и пърхут.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пазаруване. В този период е добре да проветряваме помещенията само за кратко. В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Грижи за градината и декоративните растения. Времето е много подходящо да садим, да засяване, да торим и да косим. Ако го направим, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Дните на Луната в Рак, с апогей пълнолуние са критични. Това е моментът, в който се провалят всички добри намерения за диета.
Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.
Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични прегледи, изследвания и процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В тези дни жените ясно изпитват влиянието на Луната. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни. Периодът е добър за зачеване.
В този период сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.
В тези дни са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб, за това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.