Лунен календар за 14.10.2021

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

9-ти Лунен ден от 16:16 до 16:51 на 15.10. Символ прилеп. Денят е критичен. Не приемайте желаното за действителност, но не се отдавайте и на мрачни мисли и песимизъм, не позволявайте на страховете да ви ръководят. Внимавайте и с изкушенията и съблазните за които се плаща скъпо. Ограничете общуването със странични хора, не декларирайте шумно чувствата си, каквито и да са те. Денят е подходящ на наречете червен конец и да го вържете на лявата ръка. Ако разлеете мляко или счупите огледало, това е лош знак.
Денят не е подходящ за сключване на брак, за подписване на договори, за смяна на работата, за предприемане на пътувания и пътешествия. Днес не е добре да влизате в спорове и пререкания, да отстоявате мненията, възгледите, принципите и правата си, да стартирате нови начинания и проекти. Захванете се с обичайни и ежедневни задачи. Запалете свещ, прекадете дома си. За сваляне на напрежението – разходете се сред природата, посетете парк или градина.
Алкохолът и тютюнопушенето днес са особено вредни. Не преяждайте. Внимавайте с качеството на храната, защото има опасност от хранително отравяне. Ако днес се разболеете, страданието може да се окаже трудно лечимо, но не и фатално.
Хората, родени на 9-ти лунен ден са трудолюбиви, дисциплинирани и изпълнителни и, ако се стремят към спазване на здравословен начин на живот, те могат да се радват на крепко здраве и дълъг живот.

ВЕЗНИ, ДЕКАН ІІІ, 20-30°. Планетарно влияние на Юпитер. Символно представяне на периода: „Млад мъж с чаша в ръка.“ Спокойствие. Богатство и охолен живот.

Сабиенска символика на Слънцето 20-21° Везни. “Изхабен и разрушен мост над пресъхнало речно корито.” РУХВАНЕ. Има опасност да се поеме по лош път, където няма да има подкрепа.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна във Водолей от 23:47 на 13.10 до 05:21 на 16.10, дни на въздуха. Подходящи дейности. Общувайте, съберете се с приятели. Заемете се с доброволна дейност. Направете нещо необикновено. Посетете планетариум, гледайте авторски филм.
Грижи за дома. Можем да проветряваме по-продължително. Ако сме решили да направим ремонт, дните са подходящи да лепим тапети и да боядисваме. Но времето не е подходящо за миене и пране.
Пътуването е лесно и приятно. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Водолея най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения са в своя апогей. През този период не е добре да се сее, засажда и пресажда, но е много подходящо да се плеви, окопава и обработва срещу вредители. Тревата расте бързо и става гъста, ако е засята при нарастваща Луна във Водолей.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Дните на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей, могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, защото тогава той ни дарява с повече хармония и повдига настроението ни.
Здраве. В дните на Водолея се препоръчват физически упражнения и всякаква дейност за раздвижване на кръвта.
Луната във Водолей управлява зоната на подбедрицата, долните вени на краката и скакателните стави. Но в тези дни хората, които страдат от разширени вени търпят повече дискомфорт. За това е добре да не стоим продължително време прави, да не носим тежки чанти с покупки, а при възможност, когато седим, да вдигнем краката си на табуретка.
В дните на Водолея, при нарастваща Луна, е добре да осигуряваме почивка на краката си, да им правим студени или хладки бани. Тогава водата и баните са благотворни. Времето е отлично за лечение с магнитна вода, за екстрасензорно лечение.
В дните на Водолея са противопоказни операциите на ставите, процедурите, свързани с краката, лечението на артрит; на черния дроб, нервната система, сетивните органи, очите. В този период опасността от алергични пристъпи е повишена, а очите са доста уязвими.
Не се препоръчва да се сменят лекарствата, да се променя метода на лечение.
Знакът отговаря за: прасци, глезени, варикозни вени, кръвоносна система.