Лунен календар за 15.01.2022

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

14-ти Лунен ден от 14:52 до 15:41 на 16.01. Символът на деня е ангелска тръба. Много мощен енергиен ден. Вратите се отварят, преградите падат. Бъдете активни и инициативни, с каквото се захванете днес, ще го бъде. Денят е подходящ за стартиране на нови, важни проекти, за започване на нова работа. Но времето не е подходящо за мързелуване и празно бленуване. Активните, динамични и целеустремени хора днес ще се чувстват чудесно. Те ще плуват в свои води, а вятърът ще е попътен. Но тази силна енергия може да обърса и притесни някои от нас, тя може да засили страхове и фобии, да докара меланхолия или депресия. Най-доброто лечение на тези проблеми е физическата активност, особено на открито. Спортувайте или направете основно почистване на дома. Не забравяйте да изпълните поетите ангажименти и обещания, да върнете дължима сума. Днес не е добре да се претоварват очите.
Денят не е подходящ за сключване на брак или за стартиране на бракоразводно дело, но е много подходящ за зачеване на дете.
Днес е подходящо да четем молитви, но без голямо усърдие, без фанатизъм. Денят е добър и за извършване на гадания, за търсене и намиране на тайни знания, за разбулване на мистерии и загадки, но не и за магическа дейност.

По отношение на здравето, денят е добър за прочистване на тялото и духа като цяло и на стомашно чревния тракт в частност. Може да приложите лечебно гладуване, но без да пиете много вода. Ако не гладувате, добре е да включите в менюто си орехи.
Хората, родени на 14-ти лунен ден имат усещането, че са дошли на този свят, за да изпълнят специална мисия. Те са силни и смели, умни, магнетични, чаровни и харизматични и притежават рядката способност да увличат хората след себе си. Но те са трудни за изтърпяване в ежедневието, защото са много капризни и придирчиви.

Луна без курс от 04:21 до 18:10.

Сабиенска символика на Слънцето 24-25° Козирог. “Сапунени мехури, носещи се във въздуха.” ПОВЪРХНОСТНОСТ. Липса на устойчивост, фантазьорство.

Ретроградни планети през месец януари:
Меркурий във Водолей от 14.01 до 26.01; в Козирог от 27.01 до 04.02.
Венера в Козирог от 19.12.20021 до 29.01.2022 г.
Уран
в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.

Луна в Рак от 18:10 на 15.01 до 06:02 на 18.01, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.
Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене на косата и за подстригване, защото след това прическата няма да „държи”, а косата ще изгуби блясъка си. Може да се появи и пърхут.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пазаруване. В този период е добре да проветряваме помещенията само за кратко. В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Грижи за градината и декоративните растения. Времето е много подходящо да садим, да засяване, да торим и да косим. Ако го направим, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Дните на Луната в Рак, с апогей пълнолуние са критични. Това е моментът, в който се провалят всички добри намерения за диета.
Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.
Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични прегледи, изследвания и процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В тези дни жените ясно изпитват влиянието на Луната. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни. Периодът е добър за зачеване.
В този период сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.
В тези дни са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб, за това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.
Знакът отговаря за: стомах, гърди, гръден кош, диафрагма, трахея, лимфна система, слънчев сплит, долна част на белия дроб.