Лунен календар за 15.08.2022

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

19-ти Лунен ден от 22:32 до 22:54 на 16.08. Сатанински ден. Символ паяк. Това е ден, подходящ за самоанализ и оценка на постъпките. За покаяние. Хубаво да запалим свещ и да обходим стаите вкъщи с молитва. Днес не бива да вярваме на примамливи предложения и обещания, за да не се почувстваме излъгани по-късно. Добре е да избягваме тълпите и многолюдните места, да внимаваме с новите запознанства.
Денят не е подходящ за сключване на брак и за стартиране на нови проекти. Заемете се с обичайни, делнични задачи. Новите познанства днес са безперспективни или направо рискови. Бъдете особено внимателни в контактите и комуникацията с хората около вас. Днес дори и най-невинната забележка може да разпали яростен пожар. Бягайте от пияния, лудия, дрогирания. Пазете портмонето – парите и документите си.
Денят е благоприятен за разходка на чист въздух, сред природата. Ако не можете да го направите, захванете се с дейности, които ви носят спокойствие и удовлетворение.
По отношение на здравето –  днес е добре да внимавате, да се пазите от ухапване или ужилване. Храната трябва да е вкусна и питателна, но без са преяждане. Поглезете се с парче торта или шоколад. Ако се разболеете днес, болестта би била неприятна, но не и тежка и фатална.
Хората, родени на 19-ти лунен ден са талантливи, добри, светли и чисти. Тяхната основна задача е да съхранят светлината и добротата, които носят непомрачени от житейските изпитания. В най-лошия случай те могат да се превърнат в интриганти, измамници и тарикати.

Сабиенска символика на Слънцето 22°-23° Лъв. “Ярка светлосиня звезда блести над красиво езеро“. ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Интуитивен дух. Дарба за дипломация. Ще блести в сферата на професионалната изява.

Ретроградни планети през август:
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Овен от 23:42 на 14.08 до 05:22 на 17.08, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Периодът е особено подходящ за почистващи маски на лицето и пилинг. В тези дни е добре да се погрижим за очите и зоната на лицето около тях.
Грижи за дома. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци. В дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.

Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните са подходящи за засяване и засаждане на растения, даващи плодове или семена, но не са подходящи за сеене и засаждане на цветя. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. Борбата с плевели се провежда винаги при намаляваща Луна.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в тези дни носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната ѝ част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, освен по спешност, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Добре е да не напрягаме твърде очите си, тоест да стоим по-малко пред компютъра и телевизора или с книга в ръка. Да избягваме силната и ярка светлина, да се пазим от огън. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика. Периодът е добър за операция на бъбреците.
В тези дни има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си, да се постараем да видим света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме. Да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.
Знакът отговаря за: глава, лице /без носа/, очи, уши, мозък, горна челюст.