Лунен календар за 15.09.2021

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

10-ти Лунен ден от 16:42 до 17:33 на 16.09. Денят е съзерцателен. Символът е фонтан. Отделете време за активен отдих. Постарайте се да заздравите семейните и родовите връзки. Днес караниците и разправиите вкъщи са пагубни. Добре е да съсредоточим мислите и вниманието си върху собствената си съдба и над тази на рода ни. Денят е добър за начало на строителство, за засаждане на овошки, за покупки за дома, за ръчен труд, за творчество. Ако вземете гореща вана или душ, ще се почувствате чудесно, ако няма противопоказания, разбира се.

Сабиенска символика на Слънцето 22-23° Дева. “Кораб с опънати платна.” СКИТНИЧЕСТВО. Капризен характер, привлечен от морето и пътешествията, винаги в търсене на нов проект, на нова сензация, предполагаща романтика и опасност.

Ретроградни планети през месец септември:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер в Риби от 20.06 до 28.07, във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10

Луна в Козирог от 15:40 на 14.09 до 18:22 на 16.09, дни на земята. Подходящи дейности. Настройте се на бизнес вълна. Подгответе договор, напишете доклад. Заемете се със задачи, които касаят кооперативни или други големи организации. Поговорете с по-възрастен човек. Изследвайте миналото. Изпълнете задълженията си.
Грижи за красотата. Периодът е много подходящ да се погрижим за кожата и косата си, но е добре козметичните средства да не са силно напарфюмирани. Подхранващите и поддържащи средства, хидратирането, действат особено благоприятно. Изобщо в тези дни всяко действие, насочено към укрепване и разкрасяване се отплаща многократно. Тогава всички мерки за почистване на кожата действат най-ефикасно, но в дните на Козирога в никакъв случай не бива да се изстискват пъпки и черни точки. Ако искаме ноктите ни да са по-здрави и да не се чупят, те трябва да се подрязват по-често по време на нарастваща Луна в Козирог. Дните са подходящи за козметичен и отпускащ масаж, за обезкосмяване, но тогава кожата е по-чувствителна и е добре да бъдем внимателни и предпазливи, да подготвим кожата преди процедурата грижливо. Ако искате косата ви да расте по-бавно, за да не ходите толкова често на фризьор или пък прическата при подстригване да се запази по-дълго, изберете някой от дните на Козирога. Добре е, като излизаме на вън, да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за дома. Времето е подходящо и за пране и почистване на дома.
В дните на Козирога е добре да проветряваме помещенията за кратко, а когато е студено, отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепване на кореновата система. Тогава можем да засаждаме вечно зелени и иглолистни храсти и дървета.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. Периодът е подходящ за диета и за начало на гладолечение. Ако няма диета, може да се яде повече, но без преяждане, всякаква храна, дори пикантна.
Здраве. Времето е подходящо за спорт, за дихателни упражнени, за начало на всякакви закалителни процедури, но ако не сме добре тренирани, препоръчителни са леките и щадящи упражнения, например йога, каланетика или упражнения с пръчка.
В този период не е добре да посещаваме солариум или да се излагаме за продължително време на слънце на плажа. От друга страна плуването в басейн с минерална вода, посещението на сауна е препоръчително, но не забравяйте след това да се подсушите внимателно.
В дните на Козирога е добре да внимаваме, да не натоварваме прекомерно костите и ставите си, особено коленете. Хората, които страдат от екзема също трябва да внимават, защото проблемът може да се обостри.
Не се препоръчва да се правят процедури и да се лекуват: обмяната на веществата, жлъчката, кожата, гръбначния стълб; да не се ходи при чакръкчии; да не се лекуват или вадят зъби, да не се поставят протези, коронки и мостове.
Периодът е подходящ за операции на стомаха, за лечение на гастрит.