Лунен календар за 15.10.2021

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

10-ти Лунен ден от 16:51 до 17:19 на 16.10. Символ фонтан. Денят е съзерцателен. Отделете време за активен отдих. Постарайте се да заздравите семейните и родовите връзки. Денят е хубав сключване на брак, за интимна близост. Заченатото на днешния ден дете ще активно и динамично, то ще е здраво привързано към род и родови корени. По принцип всичко, започнато днес ще пусне дълбоки корени, за добро или лошо. Ето защо днес караниците и разправиите вкъщи са пагубни. Възможни са внезапни откровения. Има вероятност да научите нещо, което до сега е било скрито от вас. Възможно е да почувствате импулс да проучите рода и родовите си корени, да започнете съставянето на родословно дърво.
Денят е добър за начало на строителство, за засаждане на овошки, за покупки за дома, за ръчен труд, за творчество. но не се преуморявайте.
Ако вземете гореща вана или душ, ще се почувствате чудесно, ако няма противопоказания, разбира се.
Диетите не са добра идея, не гладувайте. Напротив, днес е добре да си позволите богата трапеза и да поканите на нея роднини. Всяко заболяване, възникнало днес е опасно, необходимо е незабавно да започнете лечение. Посетете сауна или отидете на любима спа процедура.
Хората, родени на 10-ти лунен ден са дълбоко привързани към род и родови корени, към родните традиции. Те са умни, динамични и активни, притежават многобройни дарби и таланти, обичат пътешествията и могат да се прочуят. Но е добре те да внимават за емоционалното си равновесие и да не позволяват на лошите влияния да ръководят живота им.

Сабиенска символика на Слънцето 21-22° Везни. “Мъж, спящ до няколко чанти с пари.” ЛЕКОМИСЛИЕ. Снизходителен към себе си, но предразположен към забогатяване.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна във Водолей от 23:47 на 13.10 до 05:21 на 16.10, дни на въздуха. Подходящи дейности. Общувайте, съберете се с приятели. Заемете се с доброволна дейност. Направете нещо необикновено. Посетете планетариум, гледайте авторски филм.
Грижи за дома. Можем да проветряваме по-продължително. Ако сме решили да направим ремонт, дните са подходящи да лепим тапети и да боядисваме. Но времето не е подходящо за миене и пране.
Пътуването е лесно и приятно. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Водолея най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения са в своя апогей. През този период не е добре да се сее, засажда и пресажда, но е много подходящо да се плеви, окопава и обработва срещу вредители. Тревата расте бързо и става гъста, ако е засята при нарастваща Луна във Водолей.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Дните на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей, могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, защото тогава той ни дарява с повече хармония и повдига настроението ни.
Здраве. В дните на Водолея се препоръчват физически упражнения и всякаква дейност за раздвижване на кръвта.
Луната във Водолей управлява зоната на подбедрицата, долните вени на краката и скакателните стави. Но в тези дни хората, които страдат от разширени вени търпят повече дискомфорт. За това е добре да не стоим продължително време прави, да не носим тежки чанти с покупки, а при възможност, когато седим, да вдигнем краката си на табуретка.
В дните на Водолея, при нарастваща Луна, е добре да осигуряваме почивка на краката си, да им правим студени или хладки бани. Тогава водата и баните са благотворни. Времето е отлично за лечение с магнитна вода, за екстрасензорно лечение.
В дните на Водолея са противопоказни операциите на ставите, процедурите, свързани с краката, лечението на артрит; на черния дроб, нервната система, сетивните органи, очите. В този период опасността от алергични пристъпи е повишена, а очите са доста уязвими.
Не се препоръчва да се сменят лекарствата, да се променя метода на лечение.
Знакът отговаря за: прасци, глезени, варикозни вени, кръвоносна система.