Лунен календар за 16.01.2022

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

15-ти Лунен ден от 15:41 до 16:36 на 17.01. Сатанински ден, символ харпия. Енергията и на този ден е мощна, тя дава силен тласък и на доброто, и на злото. Добре е да прекарате една част от деня в усамотение, с молитва и медитация. За да е плодотворен денят ни е добре да бъдем разумни и овладени, да сме отзивчиви и съпричастни, а не гневни и нетърпеливи. Добре е имаме мярка във всичко, да внимаваме и да не се поддаваме на изкушенията на харпията-изкусителка, защото по-късно ще платим твърде висока цена за тях. Този лунен ден може да бъде сравнен с мост, по който се преминава трудно. Ако не сте податливи на изкушения и съблазни, ще преминете.
Времето е подходящо за творчество и обучение, за занимания с изкуство и наука. Денят не е добър за сключване на брак, за зачеване на дете. За да няма неприятни изненади, ще е добре да внимавате с острите и режещи инструменти. Днес сънищата са верни и важат за месец напред. Добър знак е да видите куче, дори и да лае. Ако чуете кавга или участвате в нея, това е много лош знак.
Ако имате практика, днес гладуването е полезно. Ако не гладувате, ще е добре храната да е постна, но тя може да е пикантна. И тъй като алкохолът и цигарите влизат в графата на изкушенията, ще е добре днес да ги избягвате.
Хората, родени на 15-ти лунен ден се намират под астралното влияние на харпията и за това са податливи на изкушения. Те са талантливи и, ако впрегнат своята неизчерпаема енергия в полезни занимания, които в същото време са им по сърце, те ще постигнат върхови резултати.

Сабиенска символика на Слънцето 25-26° Козирог. “Просторен морски изглед, в далечината кораби с платна.” ЛЮБЕЗНОСТ, УСЛУЖЛИВОСТ. Тих, мечтателен и замислен характер. Пътувания в чужбина.

Ретроградни планети през месец януари:
Меркурий във Водолей от 14.01 до 26.01; в Козирог от 27.01 до 04.02.
Венера в Козирог от 19.12.20021 до 29.01.2022 г.
Уран
в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.

Луна в Рак от 18:10 на 15.01 до 06:02 на 18.01, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.
Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене на косата и за подстригване, защото след това прическата няма да „държи”, а косата ще изгуби блясъка си. Може да се появи и пърхут.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пазаруване. В този период е добре да проветряваме помещенията само за кратко. В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Грижи за градината и декоративните растения. Времето е много подходящо да садим, да засяване, да торим и да косим. Ако го направим, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Дните на Луната в Рак, с апогей пълнолуние са критични. Това е моментът, в който се провалят всички добри намерения за диета.
Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.
Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични прегледи, изследвания и процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В тези дни жените ясно изпитват влиянието на Луната. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни. Периодът е добър за зачеване.
В този период сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.
В тези дни са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб, за това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.
Знакът отговаря за: стомах, гърди, гръден кош, диафрагма, трахея, лимфна система, слънчев сплит, долна част на белия дроб.