Лунен календар за 16.08.2022

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

20-ти Лунен ден от 22:54 до 32:17 на 17.08. Символ орел. Днес не бива да сме горди и високомерни, а тихи и благоразумни. Когато определяте целите си, погледнете дълбоко в себе си, позволете си вътрешната свобода да бъдете самите себе си, да се вслушате във вътрешния си глас, но без да се поддавате на илюзии, илюзорни страхове и надежди. Ще е добре да внимавате какви намерения декларирате, какви решения вземате. Това, което кажем или направим днес, може да се окаже съдбовно за голям период от време напред.
Денят не е подходящ за сключване на брак, но той е много подходящ за социални контакти, за приятелски и романтични срещи, за поднасяне на подаръци.
Денят е постен. Той е подходящ общуване в тесен семеен кръг, за спазване на традициите, за традиционни занимания, за четене на свещени текстове и молитви, за гадания. Сънищата са верни и важат за дълго време напред. Днес ще сте по-чувствителни към околната температура, към светлината, миризмите, шума около вас. Времето не е подходящо за екстрасензорно лечение.
Хората, родени на 20-ти лунен ден са родени лидери. Те силни и волеви, но често са неотстъпчиви и властни. За да могат да станат успешни ръководители, те първо трябва да се научат да ръководят самите себе си.

Луна без курс от 23:17 до 00:00.

Сабиенска символика на Слънцето 23°-24° Лъв. “Мъж, сечащ едно дърво.” СКРОМНОСТ, ЕСТЕСТВЕНОСТ. Продължителна и тежка работа. Постоянство

Ретроградни планети през август:
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Овен от 23:42 на 14.08 до 05:22 на 17.08, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Периодът е особено подходящ за почистващи маски на лицето и пилинг. В тези дни е добре да се погрижим за очите и зоната на лицето около тях.
Грижи за дома. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци. В дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.

Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните са подходящи за засяване и засаждане на растения, даващи плодове или семена, но не са подходящи за сеене и засаждане на цветя. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. Борбата с плевели се провежда винаги при намаляваща Луна.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в тези дни носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната ѝ част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, освен по спешност, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Добре е да не напрягаме твърде очите си, тоест да стоим по-малко пред компютъра и телевизора или с книга в ръка. Да избягваме силната и ярка светлина, да се пазим от огън. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика. Периодът е добър за операция на бъбреците.
В тези дни има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си, да се постараем да видим света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме. Да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.
Знакът отговаря за: глава, лице /без носа/, очи, уши, мозък, горна челюст.