Лунен календар за 17.08.2022

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

21-ви Лунен ден от 23:17 до 23:42 на 18.08. Символ – Галахад с чистото сърце. Активен, творчески ден. Днес енергията е мощна и в двете посоки. През този ден трябва да се стараем да бъдем благородни и смели, обективни, честни и справедливи, да бъдем готови за подвизи. Днес всяка лоша мисъл и постъпка, всяко нарушаване на закона, ще бъдат разкрити и огласени. Денят е подходящ за промени, за започване на нова работа, за предприемане на пътуване или пътешествие, за промяна на жилището. Денят е подходящ и за устройване на годеж, за сключване на брак, за зачеване на дете. Ако сте изгубили нещо, днес то маже да се върне при вас.
Днес е добре да си спомним, че тялото е храм на душата. Бъдете активни. Спортувайте или посетете спортно мероприятие. Денят е подходящ за начало на закалителни процедури или поне за разходка на чист въздух сред природата. Трапезата трябва да е богата, позволена е и умерената консумация на алкохол. На масата е добре да присъстват храни, които подсилват кръвта – моркови, червено цвекло, нар, боровинки. Билковият чай също е препоръчителен.
Хората, родени на 21-ви лунен ден са благородни, безстрашни, упорити и целеустремени рицари. Та са трудолюбиви и търпеливи и овладени. Но ще е добре те да внимават да не се възгордеят, да не се разболеят от комплекса на примадоната.

Луна без курс от 00:00 до 05:22

Ретроградни планети през август:
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Телец от 05:22 на 17.08 до 15:06 на 19.08, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Дните на Телеца не са подходящи за пране и миене на прозорци. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко.
Периодът е добър за пазаруване и за празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Грижи за красотата. Дните са подходящи за спорт, фитнес и гимнастика, за грижи за зъбите и устната хигиена. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Периодът е добър за прекопаване, за засяване и засаждане на луковици и кореноплодни, за засаждане на двугодишни и многогодишни градински цветя. Времето е подходящо за пресаждане на фиданки и кълнове. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава се провежда и борбата с вредители в почвата.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно, тя трябва да е качествена и, ако сме на диета, трябва да я спазваме. Но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа и слуха си. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно, да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.
Знакът отговаря за: врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена, шийни прешлени, долна челюст.