Лунен календар за 18.03.2023

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

26-ти Лунен ден от 05:04 до 05:40 на 19.03. Символ блато. Опасен и критичен, но не сатанински ден.
Има опасност от обир. Бдете зорко за вещите си. Ограничете контактите. Днес е добре да внимавате какво си пожелавате, защото желанието може да се сбъдне, но като изпитание. Времето не е подходящо за сериозни и важни дела. Отдайте се на рутината и рутинните действия. Не е добре да пътувате, освен ако пътуването е наложително или рутинно. Денят ще е успешен само за учениците и студентите, за адвокатите и за тези, които играят ролята на посредници.
Това е ден за почивка и тишина, за пост и въздържание. Тъй като има опасност от преразход на лична енергия, ще е добре да сведете активността до необходимия минимум. Денят е подходящ за прекъсване на контакти, за които смятаме че ни вредят. Внимавайте, днес има опасност от напрежение, което може да провокира конфликти. Ще е добре да не поставяте етикети, да не заклеймявате това, което не ви харесва. Не влизайте в спорове и не позволявайте да бъдете въвлечени в каквито и да е разправии и изясняване на отношенията. Овладейте импулсите и импулсивността си, не говорете и не действайте прибързано и необмислено. Старайте се да се думите и действията ви да са премерени и разумни. Не позволявайте на когото и да е да ви провокира да кажете или да направите нещо неподходящо, което по-късно да бъде използвано срещу вас.
Ако сънувате мълния, наяве трябва да овладеете гордостта си. Ако, излизайки от къщи, срещнете човек с пълни ръце, чуете няколко пъти името си или ви се причуе – късмет.
днес трябва да търсите умереност във всичко, дори и в храната. Тя трябва да е постна, но разнообразна и вкусна. Не преяждайте. Посетете сауна – обилното изпотяване ще ви помогне да изхвърлите от себе си напрежението и негативните мисли. Масажът и акопунктурата днес също са за препоръчване.
Хората, родени на 26-ти лунен ден са разумни и пестеливи, надарени са с добър и комбинативен ум, което им дава шанс да изградят стабилна кариера, да постигнат стабилна материална реализация. Но тези дарби в същото време ги подлагат на опасност от възгордяване. Ако не успеят да овладеят гордостта и високомерието си, ще се превърнат във вечни недоволници и завистници, които смятат, че всички са им виновни, че всички им дължат всичко.

Сабиенска символика на Слънцето 27-28° Риби. “Змия, изправена в огнен кръг”. ЗНАНИЕ, ПОЗНАНИЕ. Рядка интелигентност. Склонност към медицина и наука.

Луна във Водолей от 16:1.24 на 17.03 до 17:11 на 19.03, дни на въздуха. Подходящи дейности. Общувайте, съберете се с приятели. Заемете се с доброволна дейност. Направете нещо необикновено. Посетете планетариум, гледайте авторски филм.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията по-продължително. Ако сме решили да направим ремонт, дните са подходящи да лепим тапети и да боядисваме. Но времето не е подходящо за миене и пране.
Пътуването е лесно и приятно. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Водолея най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения са в своя апогей. През този период не е добре да се сее, засажда и пресажда, но е много подходящо да се плеви, окопава и обработва срещу вредители.
Периодът не е подходящ за поливане, защото има опасност от разпространяването на вредители. Но е подходящ за подрязване и за оформяне на короните на дървета, храсти и бонсаи, особено в дните, непосредствено преди новолуние.
Хранене.
Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Дните на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей, могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, защото тогава той ни дарява с повече хармония и повдига настроението ни.
Здраве. В дните на Водолея се препоръчват физически упражнения и всякаква дейност за раздвижване на кръвта.
Луната във Водолей управлява зоната на подбедрицата, долните вени на краката и скакателните стави. Но в тези дни хората, които страдат от разширени вени търпят повече дискомфорт. За това е добре да не стоим продължително време прави, да не носим тежки чанти с покупки, а при възможност, когато седим, да вдигнем краката си на табуретка.
В тези са препоръчителни леките натоварвания и леките разходки. Тогава водата и баните са благотворни. Времето е отлично за лечение с магнитна вода, за екстрасензорно лечение.
В дните на Водолея са противопоказни операциите на ставите, процедурите, свързани с краката, лечението на артрит; на черния дроб, нервната система, сетивните органи, очите. В този период опасността от алергични пристъпи е повишена, а очите са доста уязвими.
Не се препоръчва да се сменят лекарствата, да се променя метода на лечение.
Знакът отговаря за: прасци, глезени, варикозни вени, кръвоносна система.

Споделяне

error: Content is protected !!