Лунен календар за 19.03.2023

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

27-ми Лунен ден от 05:40 до 06:09 на 20.03. Символ жезъл. Силите небесни днес покровителстват Любовта. Мистичен ден, посветен на прозрения, откровения и разбулване на тайни. Ден за медитация и молитва, за размисъл или поне за една спокойна разходка в парка. Търсете и създавайте хармония – първо в самите себе си, а после около себе си. Вслушвайте се внимателно в думите на околните си, наблюдавайте действията им, но без да давате оценки. Не поемайте извънредни ангажименти, не давайте празни обещания. Времето е подходящо за предприемане на пътуване или пътешествие, особено по вода. Денят е подходящ за внимателно разширяване на дейността. Възможно е днес да ви осени интересна и оригинална идея – не я пренебрегвайте, но и не бързайте да я споделяте, дайте си време да прецените възможностите за реализация на тази идея. Ако дължите пари някому, върнете дълга.
Добре е днес да не се оглеждаме твърде често в огледало. Ако ви осени светло и радостно чувство, ако усещате любов и радост в себе си, то значи сте повишили духовното си ниво.
Трапезата трябва да е богата и разнообразна. Хапнете си добре, но без да преяждате, въздържайте се от цигари и алкохол. При здравни проблеми е необходимо да се вземат незабавни мерки.
Хората, родени на 27-ми лунен ден са свободомислещи и оригинални личности, надарени с бистър и точен ум, работят успешно с всякакъв вид информация и имат склонност да трупат знания и мъдрост. Те могат да бъдат мечтатели и фантазьори, неспасяеми романтици, странници и пътешественици. В най-добрия случай стават чудесни преподаватели, и учени, дори духовни учители. В най-лошия случай родените на 27-ми лунен ден се превръщат в скитници и неудачници, защото потъването в океана на илюзиите пречи на реалната реализация.

Луна без курс от 17:57 до 18:01. 

Сабиенска символика на Слънцето 28-29° Риби. “Мъж на сал, който плува сред морето”. ИЗОЛАЦИЯ. Липса на инициатива. Скитнически, непостоянен дух.

Луна в Риби от 17:11 на 19.03 до 18:01 на 21.03, дни на водата. Подходящи дейности. Релаксирайте, медитирайте. Дайте си отдих. Слушайте музика. Плувайте. Поговорете си с някого по интимни теми, поплачете си. Вслушайте се в интуицията, тълкувайте сънищата си.
Грижи за красотата. Ако искате да се предпазите от пърхот, не мийте и не подстригвайте косата си, когато Луната е в Риби. Но периодът е добър за фитнес, спорт, гимнастика.
В дните на Овена и Рибите е добре да се погрижим за очите и за зоната на лицето около тях, да си направим лек и деликатен масаж, да сложим две кръгчета от краставица или две пликчета с лайков чай за десетина минути на очите.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пране, но не и за миене на прозорци. Ако се захванете с почистване, не мокрете дървените подове,  мебели и вещи. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите поемат влагата по-лесно. В дните на водата не е никак подходящо да се занимаваме с  електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
В тези дни, когато е студено, е добре да проветряваме помещенията само за кратко, а отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Засадени в този период, едногодишните цветя увеличават цветното си богатство. Тогава е подходящо да плевим и полеем многогодишните растения.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но са по-нетрайни. Храната трябва да е прясна. Добре е да не се консумират хранителни продукти с твърде дълъг срок на годност, тоест – с много консерванти и сабилизатори. Дните са добри за диета, защото в дните на водата отслабваме по-лесно.   Но, ако прекалите, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не сме на диета за отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Здраве. В дните на водата къпането и плуването, топлите лечебни бани, освен че носят голямо удоволствие, са и много благотворни, особено при настъпваща простуда. Периодът е подходящ за фитнес, гимнастика и закалителни процедури, след които един студен или контрастен душ действа тонизиращо и ободряващо. Много ефективни са и студените бани и обливания на краката.
В този период трябва да щадим краката си. Добре е да обуем удобни обувки, да не ходим много пеша, да не стоим продължително време прави, защото в този период краката, по-точно стъпалата са особено уязвими. Уязвими са и кожата, сетивните органи, черния дроб. Тогава е повишена опасността от алергични пристъпи. В тези дни наркотиците са особено вредни.
Ако се лекуваме от някакво неразположение е добре да предпочетем билките и, ако можем, да избегнем химическите лекарства, да не пием много течности, да избягваме алкохола и цигарите.

В дните на Рибите не се препоръчва да се правят клизми, операции и манипулации на сетивните органи, на черния дроб и краката освен по спешност.
Може да се правят операции на органите в коремната кухина, да лекуваме мазоли, протривания на стъпалата от тесни и неудобни обувки. По време на намаляваща Луна в Риби е подходящо да се лекуват брадавици.
Знакът отговаря за: течностите в тялото, лимфна система, ходила, пръсти на краката. Понякога – бял дроб /течности/ и по асоциация – тънки черва.

Споделяне

error: Content is protected !!