Лунен календар за 19.10.2021

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

14-ти Лунен ден от 18:26 до 18:47 на 20.10. Символът на деня е ангелска тръба. Много мощен енергиен ден. Вратите се отварят, преградите падат. Бъдете активни и инициативни, с каквото се захванете днес, ще го бъде. Денят е подходящ за стартиране на нови, важни проекти, за започване на нова работа. Но времето не е подходящо за мързелуване и празно бленуване. Активните, динамични и целеустремени хора днес ще се чувстват чудесно. Те ще плуват в свои води, а вятърът ще е попътен. Но тази силна енергия може да обърса и притесни някои от нас, тя може да засили страхове и фобии, да докара меланхолия или депресия. Най-доброто лечение на тези проблеми е физическата активност, особено на открито. Спортувайте или направете основно почистване на дома. Не забравяйте да изпълните поетите ангажименти и обещания, да върнете дължима сума. Днес не е добре да се претоварват очите.
Денят не е подходящ за сключване на брак или за стартиране на бракоразводно дело, но е много подходящ за зачеване на дете.
Днес е подходящо да четем молитви, но без голямо усърдие, без фанатизъм. Денят е добър и за извършване на гадания, за търсене и намиране на тайни знания, за разбулване на мистерии и загадки, но не и за магическа дейност.

По отношение на здравето, денят е добър за прочистване на тялото и духа като цяло и на стомашно чревния тракт в частност. Може да приложите лечебно гладуване, но без да пиете много вода. Ако не гладувате, добре е да включите в менюто си орехи.
Хората, родени на 14-ти лунен ден имат усещането, че са дошли на този свят, за да изпълнят специална мисия. Те са силни и смели, умни, магнетични, чаровни и харизматични и притежават рядката способност да увличат хората след себе си. Но те са трудни за изтърпяване в ежедневието, защото са много капризни и придирчиви.

Сабиенска символика на Слънцето 25-26° Везни. “Рицар, закичен с пера, който е много силен мъж. Той е в пълно бойно снаряжение – с доспехи и с насочено напред копие, готов за атака.” ПОБЕДА. Сила и независимост, живот на военен. Конспиратор.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Овен от 13:03 на 18.10 до 22:58 на 20.10, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Дните на Овена са подходящи за почистващи лицето маски и пилинг.
Добре е да се погрижим за сияйния си поглед, да правим нежен масаж на клепачите и на кожата на  около очите. Друг метод е солена парна баня на лицето. След това изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите. Времето е подходящо и за козметичен масаж, за подхранващи и хидратиращи маски на лицето.
Не е препоръчително да се подстригва косата при растяща Луна в Овен, особено при пълнолуние.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци, особено при растяща Луна.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. При растяща Луна и малко преди пълнолуние, засаждаме билки и подправки, чиито семена употребяваме.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в дните на Овена носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната й част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Да не се напрягат очите, да се стои по-малко пред телевизора и компютъра, да не се чете много. Да се избягва силната концентрация. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика, особено по времето на намаляващата Луна – от пълнолуние до новолуние. Да се избягва силната светлина, да се пазим от огън.
Периодът е добър за операция на бъбреците. В дните на Овена, при нарастваща Луна, често е достатъчна по-малка доза от лекарствата, които вземаме.
В този период има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си и да се постараем да възприемаме света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме, да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.
Знакът отговаря за: глава, лице /без носа/, очи, уши, мозък, горна челюст.