Лунен календар за 20.03.2023

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

28-ми Лунен ден от 06:09 до 06:34 на 21.03. Символ лотос. Днес е добре да проявим своята любов, уважение и преклонение към природата, към растенията и животните. Този мистичен ден е свързан с принципа на безсмъртието. За това не е добре да се късат цветя и да се кършат клони, да  се секат дървета. По-подходящо е да посадим цвете или дърво – според сезона.
Денят е подходящ за извършване на гадания, за ясновидство, за работа с астралното тяло, за медитация и молитва. Сънищата по правило са верни. Възможна е спонтанна регресия. Възможно е да получите откровение, да разкриете тайна, да разбулите мистерия. Заниманията е изкуство и музика ще помогнат много да намерим вътрешния си баланс.
Това е светъл и хармоничен ден, когато всяко ново начинание, стига да е обмислено и подготвено добре, ще бъде стартирано с лекота. Всяка работа ще е успешна и плодотворна. Денят е подходящ за обновяване, за разширяване на дейността, за ремонт на жилището или офиса, за покупка на жилище, за зачеване на дете. Времето е много подходящо за равносметка на постигнатото през изтичащия лунен месец.
Днес е добре да ядем повече плодове, да пием плодови сокове. Ограничете до минимум приема на месо и ядки. Не гладувайте, но и не преяждайте.
Хората, родени на 28-ми лунен ден са спокойни и дори инертни, но в същото време те са много съобразителни, лесно и бързо се ориентират как могат да постигнат целите си по най-лесния начин. Това е нож с две остриета – от една страна те могат да постигат целите си с леснина, но от друга опасността да се превърнат в мързеливци, лентяи и готованци е напълно реална.

Сабиенска символика на Слънцето 29-30° Риби. “Права колона с квадратна основа и капител”. ЕГОИЗЪМ. Голямо себелюбие, липса на гъвкавост и доброта.

Луна в Риби от 17:11 на 19.03 до 18:01 на 21.03, дни на водата. Подходящи дейности. Релаксирайте, медитирайте. Дайте си отдих. Слушайте музика. Плувайте. Поговорете си с някого по интимни теми, поплачете си. Вслушайте се в интуицията, тълкувайте сънищата си.
Грижи за красотата. Ако искате да се предпазите от пърхот, не мийте и не подстригвайте косата си, когато Луната е в Риби. Но периодът е добър за фитнес, спорт, гимнастика.
В дните на Овена и Рибите е добре да се погрижим за очите и за зоната на лицето около тях, да си направим лек и деликатен масаж, да сложим две кръгчета от краставица или две пликчета с лайков чай за десетина минути на очите.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пране, но не и за миене на прозорци. Ако се захванете с почистване, не мокрете дървените подове,  мебели и вещи. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите поемат влагата по-лесно. В дните на водата не е никак подходящо да се занимаваме с  електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
В тези дни, когато е студено, е добре да проветряваме помещенията само за кратко, а отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Засадени в този период, едногодишните цветя увеличават цветното си богатство. Тогава е подходящо да плевим и полеем многогодишните растения.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но са по-нетрайни. Храната трябва да е прясна. Добре е да не се консумират хранителни продукти с твърде дълъг срок на годност, тоест – с много консерванти и сабилизатори. Дните са добри за диета, защото в дните на водата отслабваме по-лесно.   Но, ако прекалите, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не сме на диета за отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Здраве. В дните на водата къпането и плуването, топлите лечебни бани, освен че носят голямо удоволствие, са и много благотворни, особено при настъпваща простуда. Периодът е подходящ за фитнес, гимнастика и закалителни процедури, след които един студен или контрастен душ действа тонизиращо и ободряващо. Много ефективни са и студените бани и обливания на краката.
В този период трябва да щадим краката си. Добре е да обуем удобни обувки, да не ходим много пеша, да не стоим продължително време прави, защото в този период краката, по-точно стъпалата са особено уязвими. Уязвими са и кожата, сетивните органи, черния дроб. Тогава е повишена опасността от алергични пристъпи. В тези дни наркотиците са особено вредни.
Ако се лекуваме от някакво неразположение е добре да предпочетем билките и, ако можем, да избегнем химическите лекарства, да не пием много течности, да избягваме алкохола и цигарите.

В дните на Рибите не се препоръчва да се правят клизми, операции и манипулации на сетивните органи, на черния дроб и краката освен по спешност.
Може да се правят операции на органите в коремната кухина, да лекуваме мазоли, протривания на стъпалата от тесни и неудобни обувки. По време на намаляваща Луна в Риби е подходящо да се лекуват брадавици.
Знакът отговаря за: течностите в тялото, лимфна система, ходила, пръсти на краката. Понякога – бял дроб /течности/ и по асоциация – тънки черва.

Споделяне

error: Content is protected !!