Лунен календар за 21.10.2021

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

16-ти Лунен ден от 19:10 до 19:35 на 22.10. Символ гълъб. Денят е хармоничен, енергията му носи спокойствие и просветление. Брак, сключен в този ден ще е хармоничен, заченатото днес дете ще е здраво, силно и умно.
Старайте се да се придържате към посланието на деня за мир и покой. Търсете златната среда, избягвайте шума и суетата, бурното изясняване на отношенията. Добре е да не се повишава тон, поведението да е тактично и дипломатично. Отложете преследването на целите, търсенето на правда и справедливост за друг ден. Но това не означава, че трябва да мързелувате. Напротив, умереното физическо натоварване, тихите занимания с рутинни и ежедневни задачи са препоръчителни.
Днес е добре да сме облечени в чисти и изгладени дрехи. Ако някой се разболее през този ден, това е знак, че му липсва душевна хармония.
За да се чувстваме здрави и работоспособни, днес са препоръчителни всякакви физически упражнения, особено такива, които водят до хармонизация, например петимата тибетци или йога. Денят е подходящ за пост и въздържание. Не преяждайте. Храната трябва да е постна. Не яжте мазни храни и гъби. Да не се убиват птици.
Хората, родени на 16-ти лунен ден са жизнени и здрави, отзивчиви и чувствителни. Те винаги се стараят да видят доброто във всеки човек, във всяка ситуация и за това често ги смятат за наивници. Тези хора са творци, надарени с богато въображение. Интересуват се от биология и екология, от природосъобразен начин на живот. Ако не се постараят да калят силата на характера си, те може да си останат празни мечтатели и фантазьори, които лесно се влияят от чуждо мнение.

Сабиенска символика на Слънцето 27-28°. “Магаре, завързано за колелото на мелница, която работи.” РОБСТВО. Тежка работа. Природа, свикнала на тежък, мъчителен и слугински труд.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Телец от 22:58 на 20.10 до 20:03 на 23.10, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Дните на Телеца не са подходящи за пране и миене на прозорци. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко.
Периодът е добър за пазаруване и за празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Грижи за красотата. Дните са подходящи за спорт, фитнес и гимнастика, за грижи за зъбите и устната хигиена. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Периодът е добър за прекопаване, за засяване и засаждане на луковици и кореноплодни, за засаждане на двугодишни и многогодишни градински цветя. Времето е подходящо за пресаждане на фиданки и кълнове. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава се провежда и борбата с вредители в почвата.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно, тя трябва да е качествена и, ако сме на диета, трябва да я спазваме. Но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа и слуха си. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно, да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.
Знакът отговаря за: врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена, шийни прешлени, долна челюст.