Лунен календар за 22.10.2021

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

17-ти Лунен ден от 19:35 до 20:03 на 23.10. Символ камбана. Днес е добре да бъдем спонтанни и импулсивни. Денят е подходящ за устройване на празници, за активен отдих. Този ден е посветен на любовта и веселието и за това е много подходящ за романтични срещи, за годежи и сключване на брак по любов, за секс и зачеване на дете. Хората с творчески професии днес ще се радват на прилив на нова енергия. Празнувайте, слагайте големи и богати трапези, пълнете чашите с червено вино и не си забранявайте нищо. Ще е добре да отложим на страна ежедневните и рутинни задачи, които и без това ще ни се сторят скучни и уморителни, да отложим за друг ден съдебните спорове. Но все пак, нека не се стига до крайности, нека се придържаме към златната среда.
По отношение на здравето – внимавайте с приема на лекарства, особено ако не са предписани от лекар. Денят е подходящ за стартиране на нов комплекс от по-натоварващи упражнения, за начало на силови асани в йога.
Хората, родени на 17-ти лунен ден са много талантливи, но по правило те са доста инертни. И, за да успеят да реализират дарбите си, трябва да живеят и да се развиват в приветлива и подкрепяща ги среда.

Луна без курс от 23:35 до 00:00.

Сабиенска символика на Слънцето 28-29° Везни. “Мрачно блато, в сянката на гъст, плътен листак.” СЪЗЕРЦАНИЕ, МЕЛАНХОЛИЯ. Спокоен живот, вдъхновение и поезия.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Телец от 22:58 на 20.10 до 20:03 на 23.10, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Дните на Телеца не са подходящи за пране и миене на прозорци. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко.
Периодът е добър за пазаруване и за празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Грижи за красотата. Дните са подходящи за спорт, фитнес и гимнастика, за грижи за зъбите и устната хигиена. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Периодът е добър за прекопаване, за засяване и засаждане на луковици и кореноплодни, за засаждане на двугодишни и многогодишни градински цветя. Времето е подходящо за пресаждане на фиданки и кълнове. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава се провежда и борбата с вредители в почвата.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно, тя трябва да е качествена и, ако сме на диета, трябва да я спазваме. Но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа и слуха си. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно, да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.
Знакът отговаря за: врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена, шийни прешлени, долна челюст.