Лунен календар за 23.06.2022

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

24-ти Лунен ден от 02:26 до 02:48 на 24.05. Символ лингам. Активен, творчески, празничен ден. Той е добър за стартиране на нови, големи и дългосрочни проекти. Положените през този ден основи са сигурни и стабилни, а всяко ново начало носи успех и късмет. Денят е много ползотворен за хората с творчески професии и за тези, които влагат творчески заряд в това, което правят. Днес е благоприятно е да се срещнем с приятели, да отидем на кино, театър, концерт, ресторант, да предприемем пътешествие. Тийм билдингът също ще е ползотворен. Времето е много добро за любов и секс, за зачеване на дете, но не е особено подходящо за сключване на брак.
Този ден е много подходящ и за по-сериозни физически натоварвания чрез спорт, работа в градината, изкачване на планина. Но ако не сте добре подготвени, ще е добре да следите за прага си на издръжливост и до не го преминавате.
Денят е благоприятен за енергийна терапия и приготвяне на билкови лекарства. Ако сънищата са приятни, това е добър знак. Възможно е днес да получите някакво прозрение или откровение, което да ви помогне да се ориентирате в сложна ситуация.
Днес трапезата трябва да е богата и обилна, но не е препоръчително на масата да има алкохол. Ограничете и течностите.
Хората, родени на 24-ти ден са даровити, талантливи, силни и енергични, стремят се да завършват с успех всяко свое начинание. Възможно е околните им да ги възприемат като ексцентрични и чудаци, което може да ги направи по-затворени и дистанцирани. При всички случаи родените на 24-лунен ден е добре да овладяват егоизма и лакомията си, защото могат да се превърнат в хедонисти.

луна без курс от 11:02 до 14:57.

Сабиенска символика на Слънцето. 1-2° Рак. „Куче, надвесено над оглозган кокал, срещу него две кучета полумъртви от глад.“ МЪРЗЕЛ. Егоистичен характер, изтънчен, но дребнав дух.

Ретроградни планети през юни:
Меркурий:
10-24.05 в Близнаци, 25.05 – 03.06 в Телец, 24 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.

Луна в Телец от 14:57 на 23.06 до 03:39 на 26.06, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Дните на Телеца не са подходящи за пране и миене на прозорци. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко.
Периодът е добър за пазаруване и за празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Грижи за красотата. Дните са подходящи за спорт, фитнес и гимнастика, за грижи за зъбите и устната хигиена. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Периодът е добър за прекопаване, за засяване и засаждане на луковици и кореноплодни, за засаждане на двугодишни и многогодишни градински цветя. Времето е подходящо за пресаждане на фиданки и кълнове. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава се провежда и борбата с вредители в почвата.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно, тя трябва да е качествена и, ако сме на диета, трябва да я спазваме. Но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа и слуха си. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно, да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.
Знакът отговаря за: врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена, шийни прешлени, долна челюст.