Лунен календар за 24.06.2022

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

25-ти Лунен ден от 02:48 до 03:12 на 25.06. Символ раковина, йони. Пасивен ден, без шум и суета. Добре е да прекарате този ден в самота и размисъл. Той е подходящ за почистване и прочистване – на дома, тялото и духа, за спокоен ръчен труд, за довършване на започнатото, за равносметка на изтичащия лунен месец, за натрупване на мъдрост и знания, за медитация. Днес не бива да бързаме за никъде и за нищо. Посветете деня на себе си, на своя вътрешен свят, помирете се със себе си, защото без постигане на вътрешна хармония и равновесие, е невъзможно да подредим живота си. Вслушвайте се в интуицията си, следете и тълкувайте сънищата и знаците, които получавате. Днес не бива да започвате нищо ново, по-скоро е добре да завършите изостаналото от предишните дни. Не поемайте излишни отговорности, не давайте обещания които няма да можете или няма да искате да изпълните. Колкото и пасивен да е този ден, той е много подходящ за натрупване – на знания, материални блага и пари. Но днес е строго противопоказно да вземате каквото и да е на заем, да теглите кредити, защото лихвите ще са убийствени.
Денят е подходящ за начало на лечебно гладуване. Ако нямате такава практика, ще е добре вечерята да протече в тесен семеен кръг, а храната да е постна и по-лека.
Хората, родени на 25-ти лунен ден са родени философи, мъдреци и мистици. Те не са особено активни и динамични, не обичат промените и изненадите. По правило нямат много приятели, защото водят по-затворен живот, посветен на вътрешно израстване. В най-лошия случай тези хора се превръщат в тесногръди и закостенели личности, чиито живот преминава скучно и незабележимо.

Сабиенска символика на Слънцето. 2-3° Рак. “Седнала жена с тъжен вид, дрехите й в безпорядък, косите й разбъркани, в ръцете си държи повяхнали цветя. Между тях има лилии и рози.” ПОХИЩЕНИЕ, ОГРАБВАНЕ. Слаба воля и лабилни емоции. Силни страсти, но опасност от изоставяне.

Ретроградни планети през юни:
Меркурий:
10-24.05 в Близнаци, 25.05 – 03.06 в Телец, 24 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.

Луна в Телец от 14:57 на 23.06 до 03:39 на 26.06, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Дните на Телеца не са подходящи за пране и миене на прозорци. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко.
Периодът е добър за пазаруване и за празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Грижи за красотата. Дните са подходящи за спорт, фитнес и гимнастика, за грижи за зъбите и устната хигиена. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Периодът е добър за прекопаване, за засяване и засаждане на луковици и кореноплодни, за засаждане на двугодишни и многогодишни градински цветя. Времето е подходящо за пресаждане на фиданки и кълнове. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава се провежда и борбата с вредители в почвата.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно, тя трябва да е качествена и, ако сме на диета, трябва да я спазваме. Но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа и слуха си. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно, да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.
Знакът отговаря за: врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена, шийни прешлени, долна челюст.