Лунен календар за 24.09.2022

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

28-ми Лунен ден от 05:19 до 06:26 на 25.09. Символ лотос. Днес е добре да проявим своята любов, уважение и преклонение към природата, към растенията и животните. Този мистичен ден е свързан с принципа на безсмъртието. За това не е добре да се късат цветя и да се кършат клони, да  се секат дървета. По-подходящо е да посадим цвете или дърво – според сезона.
Денят е подходящ за извършване на гадания, за ясновидство, за работа с астралното тяло, за медитация и молитва. Сънищата по правило са верни. Възможна е спонтанна регресия. Възможно е да получите откровение, да разкриете тайна, да разбулите мистерия. Заниманията е изкуство и музика ще помогнат много да намерим вътрешния си баланс.
Това е светъл и хармоничен ден, когато всяко ново начинание, стига да е обмислено и подготвено добре, ще бъде стартирано с лекота. Всяка работа ще е успешна и плодотворна. Денят е подходящ за обновяване, за разширяване на дейността, за ремонт на жилището или офиса, за покупка на жилище, за зачеване на дете. Времето е много подходящо за равносметка на постигнатото през изтичащия лунен месец.
Днес е добре да ядем повече плодове, да пием плодови сокове. Ограничете до минимум приема на месо и ядки. Не гладувайте, но и не преяждайте.
Хората, родени на 28-ми лунен ден са спокойни и дори инертни, но в същото време те са много съобразителни, лесно и бързо се ориентират как могат да постигнат целите си по най-лесния начин. Това е нож с две остриета – от една страна те могат да постигат целите си с леснина, но от друга опасността да се превърнат в мързеливци, лентяи и готованци е напълно реална.

ВЕЗНИ, I ДЕКАН, 0-10°. Планетарно влияние на Луната. Символно представяне на периода: „Студент с отворена пред него книга. „Стремеж към справедливост, истина и правда. Помощ и закрила за бедните и слабите. Закрила от беди и нещастия.

Сабиенска символика на Слънцето 0-1° Везни. “Мъж с извадена от калъфа сабя в състояние на агресия.” НАРАНЯВАНЕ. Войнствен и агресивен характер, който не се съобразява с околните.

Ретроградни планети през септември:
Меркурий:
10-23.09 във Везни, 24.09-02.10 в Дева, 24 дни.
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Дева от 10:53 на 23.09 до 19:42 на 25.09, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Почистете дома си. Ако се налага, посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за боядисване на косата, за прическа.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията за по-кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът в дните на земята се усеща по-осезаемо.
Дните на Дева не са подходящи за ремонтни работи. Времето не е подходящо и за пазаруване и празнуване. Ако празнуваме, има опасност празненството да се провали.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в корените и подземните части на растенията. Периодът е подходящ за засяване на семена, за засаждане на луковици, кореноплодни, пълзящи растения, двугодишни и многогодишни градински цветя, храсти и дървета. Но в тези дни не бива да садим зеленчуци и листни декоративни растения, едногодишни градински цветя, защото те ще са хилави. През тези дни е добре да плевим и да прекопаване, да обработваме растенията срещу  вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.
Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.
Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за козметични процедури и подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.
Дните на Луна в Дева са много подходящи за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.
В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза. В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото.
Знакът отговаря за: корем, панкреас, далак, задстомашна жлеза, храносмилателна система.