Лунен календар за 24.10.2021

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

19-ти Лунен ден от 20:37 до 21:18 на 25.10. Сатанински ден. Символ паяк. Това е ден, подходящ за самоанализ и оценка на постъпките. За покаяние. Хубаво да запалим свещ и да обходим стаите вкъщи с молитва. Днес не бива да вярваме на примамливи предложения и обещания, за да не се почувстваме излъгани по-късно. Добре е да избягваме тълпите и многолюдните места, да внимаваме с новите запознанства.
Денят не е подходящ за сключване на брак и за стартиране на нови проекти. Заемете се с обичайни, делнични задачи. Новите познанства днес са безперспективни или направо рискови. Бъдете особено внимателни в контактите и комуникацията с хората около вас. Днес дори и най-невинната забележка може да разпали яростен пожар. Бягайте от пияния, лудия, дрогирания. Пазете портмонето – парите и документите си.
Денят е благоприятен за разходка на чист въздух, сред природата. Ако не можете да го направите, захванете се с дейности, които ви носят спокойствие и удовлетворение.
По отношение на здравето –  днес е добре да внимавате, да се пазите от ухапване или ужилване. Храната трябва да е вкусна и питателна, но без са преяждане. Поглезете се с парче торта или шоколад. Ако се разболеете днес, болестта би била неприятна, но не и тежка и фатална.
Хората, родени на 19-ти лунен ден са талантливи, добри, светли и чисти. Тяхната основна задача е да съхранят светлината и добротата, които носят непомрачени от житейските изпитания. В най-лошия случай те могат да се превърнат в интриганти, измамници и тарикати.

Скорпион, I ДЕКАН 0-10°. Планетарно влияние на Марс. Символно представяне на периода: „Двама мъже се бият. Те са се хванали здраво за косите.“ Борба против тъгата и мъката, против съперничеството. В тази борба може да се използват хитростта и измамата, коварството. Има опасност от стигане до мерзост и низост, продиктувани от злоба и злорадство. В тази борба могат да се очакват загуби, дори гибел. Скъперничество. Измама, капани в живота, скрити и опасни врагове, битки и засади; опасност от аварии, от клевети и пренебрегване.

Сабиенска символика на Слънцето 0-1° Скорпион. “Номадски войник, въоражен с копие.” СИЛА. Мощ и предпазливост. Многобройни възможности и начини на действие. Силно тяло, нападателен по дух, ще си създава много врагове.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Близнаци от 10:57 на 23.10 до 23:59 на 25.10, дни на въздуха. Подходящи дейности. Бъдете по-комуникативни. Четете, пишете, направете снимки, купувайте книги и канцеларски принадлежности. Предприемайте кратки пътувания, изпълнявайте поръчки.
Времето е подходящо за пазаруване. В дните на Близнаците празниците протичат добре, с добра комуникация между хората, а пътуването е лесно и приятно.
Грижи за дома. Ако решим да правим ремонт, дните са много подходящи да лепим тапети и да боядисваме, пък и тогава сме по-сръчни. Добре е помещенията да се проветряват по-продължително. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на въздуха най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите декоративни растения, билките и маслодайните са в своя апогей. Времето е добро за засяване и засаждане на пълзящи растения, за прибиране на реколта, за грижа за почвата и окопаване.
Тези дни не са подходящи за поливане, защото има опасност от разпространяването на вредители в почвата. Но борбата с вредителите по стъблото и листата винаги е много ефективна. Ако решим да косим тревата в тези дни, тя ще расте по-бавно.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но все пак, не забравяйте слънчевите очила. Периодът е добър за всички, които разчитат на сръчността на ръцете си, но без да ги претоварват, за екстрасензорно лечение, за водни процедури.
В дните на Близнаците са уязвими белите дробове, раменете и ръцете. Добре е да не се натоварват китките и пръстите. Да не се пуши, да не се стои в задимени помещения, а тези които пушат е добре да намалят цигарите. Темата за дишането е особено важна в дните на Близнаците, защото в този период белите дробове притежават най-голяма способност за поемане на въздух. Разходките на чист въздух сред природата оказват благотворно влияние, инхалациите и дихателните упражнения също, но ако нямате практика, ще е по-добре да не започвате комплекс от дихателни упражнения. Ако е необходимо, е добре да се вземат лекарства за черния дроб. В този период са противопоказни всички процедури и операции на белите дробове.
Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
Знакът отговаря за: нервна система, рамене, ръце, пръсти, горна част на белия дроб, бронхи, щитовидна жлеза.