Лунен календар за 24.11.2022

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

Фаза на Луната – новолуние в Стрелец, 00:57. Започва обрат, от който произтича силен импулс. Времето от 1-ви Лунен ден до растящата до полумесец Луна притежава качествата на пролетта. По това време е мобилизиран новият растеж. Пожелайте си нещо, определете целите си.
При новолуние тялото се пречиства особено силно. С един гладен Лунен ден можем да стартираме този процес и да се прочистим за следващия период. Тогава ще ни е по-лесно да усетим истинските си потребности.
Ако искаме да променим начина си на хранене, да се разделим с излишните килограми или да се откажем от вредни навици, но не целим бързи и драстични резултати, в деня преди новолунието е добре да започнем постепенно да намаляваме количеството храната, алкохола и цигарите и продължим по същия начин през следващите 14 дни. Ако в деня на пълнолунието спазваме пълна диета или кажем за последен път сбогом на лошия навик, ще ни е много по-лесно да постигнем поставените цели. В дните на Близнаците и Лъва, можем дори да се откажем внезапно от алкохола или цигарите.
Добре е в първите 4-5 дни след новолуние да оставим градинската работа на страна.

1-ви Лунен ден от 00:57 до 08:01. Символ светилник. Денят е основен за целия лунен цикъл. Ден за планиране, подходящ за творчество и нови идеи. Планирайте, но не започвайте нищо ново. Както планирате днес, така ще протече и целият нов лунен месец. Денят е подходящ за самоанализ, за обмисляне на собствените действия, за преценка на това от къде сме тръгнали, през какво сме минали и до къде сме стигнали.
Ще е добре днес да ограничите контактите си. Усамотете се и си дайте възможност за размисъл и самоанализ. Простете на тези, които смятате, че са ви обидили, дори и на враговете си и не пожелавайте нищо лошо на когото и да е, дори обидата да е голяма. Простете и собствените си грешки и се поучете от тях. Не се преуморявайте нито физически, нито психически. Избягвайте алкохола, горещата и пикантна храна. Денят е подходящ за творческа дейност, но в усамотение, за медитация със свещи.
Хората, родени на 1-ви лунен ден са ярки и интересни личности. Те са смели, импулсивни, вдъхновени и склонни да поемат сериозни рисковете. Ще е добре да се научат да довършват каквото са започнали.

2-ри Лунен ден от 08:01 до 09:20 на 25.11. Символ – рог на изобилието. Ден за поставяне на ново начало, за стартиране на нови проекти, диета, обучение, нов цикъл физически упражнения, включително йога. Днес може да се почувствате изкушени, но ще е добре да не прекалявате с храната и напитките, защото денят е подходящ по-скоро за прочистване на целия храносмилателен тракт.
Вторият лунен ден е подходящ за преценка и проверка на приятелствата. Добре е днес бъдете овладени и да не позволявате на гнева да ви завладее, дори да имате сериозна причина за това, да не търсите отмъщение. Ако през 2-ри лунен ден влезете в конфликт, той може да прерасне дори в съдебно дело.
Денят е добър за предприемане на пътуване или пътешествие, за преместване в нов дом, за промишлено производство и търговия. Проявете щедрост, направете подарък по подходящ повод. Денят е много подходящ и за благотворителност. Добрите ви дела ще имат положителен отклик в бъдещето. Вторият лунен ден е добър и за зачеване.
Хората, родени през 2-ри лунен ден са надарени с физическа сила и красота, притежават рационален ум и дарбата да строят стратегии. Те са привързани към семейството и близките си, стремят се да осигурят материална стабилност – за себе си и близките си. Но те могат да бъдат властни и непреклонни в изискванията си – и към себе си, и към околните. Ще е добре да се научат да овладяват гневните си изблици.

Сабиенска символика на Слънцето 1-2° Стрелец. “Прав мъж с извадена сабя.” РАНЯВАНЕ, ОСКЪРБЯВАНЕ. Характер, обичащ борбата и агресията. Материалистичен дух.

Ретроградни планети през ноември:
Марс:
31.10.2022 – 12.01.2023 в Близнаци, 80 дни.
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Нептун: 28.06 – 04.12. в Риби, 159 дни.

Луна в Стрелец от 22:15 на 23.11 до 23:11 на 25.11, дни на огъня. Подходящи дейности. Изследвайте. Отидете на фитнес. Карайте велосипед. Пътувайте. Запишете се на курс. Посъветвайте се с адвоката си, ако се налага. Последвайте своите философски или духовни интереси. Не се поддавайте на рутината.
Грижи за дома. Добре помещенията да се проветряват по-продължително. Тогава можем да отопляваме по-малко. Периодът е добър за пране. Но не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото има опасност от инциденти.
Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на Стрелеца подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е добър за поддържане на градината, за прибиране на реколтата.
При намаляваща Луна в Стрелец, е добре да се засадят овощни дървета и кореноплодни, също и растения, даващи семена.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините, месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре, но трябва да намалим кафето и алкохола. Диетата, започната в дните на Стрелеца, по време на намаляваща Луна, носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В този период масажите, обливането с вода и баните са много благоприятни, особено при намаляваща Луна. Тогава черният дроб се освобождава от отрови и за това е добре да се въздържаме от алкохол. Дните на Стрелеца са благоприятни за лекуване на белите дробове и за начало на дихателни упражнения, за пранаяма.
В дните на Лъва се обажда гърбът, в дните на Стрелеца той отново напомня за себе си, но в най-долната си част и в бедрата. За съжаление в тези дни оплакванията от ишиас и болки в кръста са доста чести и препоръките за щадене на гърба остават същите, като в дните на Лъва. Ако се налага да пренасяте нещо тежко, особено по стълби, за да си спестите неприятности, отделете внимание на стойката и правилните движения. Добре е да не предприемате натоварващи екскурзии в планината, на не карате продължително велосипед, ако нямате необходимия тренинг.
В дните на Стрелеца е противопоказно да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, да се правят операции на черния дроб и жлъчката, да не се оперират бедрата. Добре е да се избягват преливането на кръв и донорските процедури, освен по спешност. Не е препоръчително да се лекуват или вадят зъби, да се слагат зъбни протези.
Знакът отговаря за: хълбоци, бедра, бедрена кост, черен дроб, жлъчка, опашни прешлени, кръв.