Лунен календар за 25.01.2023

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

5-ти Лунен ден от 10:12 до 10:35 на 26.01. Справедливост. Символ еднорог. Денят е делови. Отстоявайте принципите си, борете се за правата си, но по подходящ начин. Денят е успешен за решителните и смелите, но разумно мислещи хора. Не предприемайте нищо преди да сте обмислили внимателно последствията. Това е ден, когато всичко скрито излиза наяве, когато побеждават правдата и истината, а лъжата и измамата биват разобличени.
Довършете започнатото. Планирайте, дори и в дългосрочен план, но не започвайте нищо ново. Отложете новите начинания и решаването на финансовите дела и операциите с недвижимо имущество за друг ден. Но ако дължите някому пари – върнете му ги именно днес.
Денят е подходящ за подписване на договори, за предприемане на пътуване. Когато работите, бъдете концентрирани, занимавайте се само със собствените си задачи и не надничайте в чуждите. Грижете се за притежанията и вещите си – изгубеното днес, няма да се върне никога.
Ако днес сключите брак, ще има много премествания и пътувания в брачния ви живот.
По отношение на храната е добре да предпочетете млякото и млечните продукти, но не едновременно с плодове и домати. По принцип можете да си позволите капризи по отношение на избора на храна, но не преяждайте. Ден за бране на билки, ако сезонът го позволява. Днес сълзите носят облекчение.
Хората, родени на 5-ти лунен ден притежават харизма свише. Те имат точен и верен усет за информация, учат бързо и лесно и имат чудесна памет. Те са много зависими от средата, в която работят и живеят. Отличните оценки ги мотивират за още по-големи постижения, страдат от критиките, но винаги се нуждаят от многолюдно обкръжение. Притежават грациозна и привлекателна фигура.

Луна без курс от 18:11 до 20:47.

Сабиенска символика на Слънцето 4-5° Водолей. “Гола жена разглежда лицето си във едно блато”. САМОВЛЮБЕНОСТ, СЕБИЧНОСТ. Симпатичен характер, който отразява своята среда. Артистичен вкус.

Луна в Овен от 20:47 на 25.01 до 01:42 на 28.01, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Дните на Овена са подходящи за почистващи лицето маски и пилинг.
Добре е да се погрижим за сияйния си поглед, да правим нежен масаж на клепачите и на кожата на  около очите. Друг метод е солена парна баня на лицето. След това изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите. Времето е подходящо и за козметичен масаж, за подхранващи и хидратиращи маски на лицето.
Не е препоръчително да се подстригва косата при растяща Луна в Овен, особено при пълнолуние.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци, особено при растяща Луна.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. При растяща Луна и малко преди пълнолуние, засаждаме билки и подправки, чиито семена употребяваме.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в дните на Овена носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната й част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Да не се напрягат очите, да се стои по-малко пред телевизора и компютъра, да не се чете много. Да се избягва силната концентрация. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика, особено по времето на намаляващата Луна – от пълнолуние до новолуние. Да се избягва силната светлина, да се пазим от огън.
Периодът е добър за операция на бъбреците. В дните на Овена, при нарастваща Луна, често е достатъчна по-малка доза от лекарствата, които вземаме.
В този период има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си и да се постараем да възприемаме света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме, да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.
Знакът отговаря за: глава, лице /без носа/, очи, уши, мозък, горна челюст.

error: Content is protected !!