Лунен календар за 25.06.2022

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

26-ти Лунен ден от 03:12 до 03:39 на 26.06. Символ блато. Опасен и критичен, но не сатанински ден.
Има опасност от обир. Бдете зорко за вещите си. Ограничете контактите. Днес е добре да внимавате какво си пожелавате, защото желанието може да се сбъдне, но като изпитание. Времето не е подходящо за сериозни и важни дела. Отдайте се на рутината и рутинните действия. Не е добре да пътувате, освен ако пътуването е наложително или рутинно. Денят ще е успешен само за учениците и студентите, за адвокатите и за тези, които играят ролята на посредници.
Това е ден за почивка и тишина, за пост и въздържание. Тъй като има опасност от преразход на лична енергия, ще е добре да сведете активността до необходимия минимум. Денят е подходящ за прекъсване на контакти, за които смятаме че ни вредят. Внимавайте, днес има опасност от напрежение, което може да провокира конфликти. Ще е добре да не поставяте етикети, да не заклеймявате това, което не ви харесва. Не влизайте в спорове и не позволявайте да бъдете въвлечени в каквито и да е разправии и изясняване на отношенията. Овладейте импулсите и импулсивността си, не говорете и не действайте прибързано и необмислено. Старайте се да се думите и действията ви да са премерени и разумни. Не позволявайте на когото и да е да ви провокира да кажете или да направите нещо неподходящо, което по-късно да бъде използвано срещу вас.
Ако сънувате мълния, наяве трябва да овладеете гордостта си. Ако, излизайки от къщи, срещнете човек с пълни ръце, чуете няколко пъти името си или ви се причуе – късмет.
днес трябва да търсите умереност във всичко, дори и в храната. Тя трябва да е постна, но разнообразна и вкусна. Не преяждайте. Посетете сауна – обилното изпотяване ще ви помогне да изхвърлите от себе си напрежението и негативните мисли. Масажът и акопунктурата днес също са за препоръчване.
Хората, родени на 26-ти лунен ден са разумни и пестеливи, надарени са с добър и комбинативен ум, което им дава шанс да изградят стабилна кариера, да постигнат стабилна материална реализация. Но тези дарби в същото време ги подлагат на опасност от възгордяване. Ако не успеят да овладеят гордостта и високомерието си, ще се превърнат във вечни недоволници и завистници, които смятат, че всички са им виновни, че всички им дължат всичко.

Луна без курс от 22:02 до 00:00. 

Сабиенска символика на Слънцето. 3-4° Рак. “Маса, отрупана с остатъци от пиршество.” ПОХОТ. Склонност към светски живот, импулсивност, страсти стигащи до ексцентричност.

Ретроградни планети през юни:
Меркурий:
10-24.05 в Близнаци, 25.05 – 03.06 в Телец, 24 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.

Луна в Телец от 14:57 на 23.06 до 03:39 на 26.06, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Дните на Телеца не са подходящи за пране и миене на прозорци. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко.
Периодът е добър за пазаруване и за празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Грижи за красотата. Дните са подходящи за спорт, фитнес и гимнастика, за грижи за зъбите и устната хигиена. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Периодът е добър за прекопаване, за засяване и засаждане на луковици и кореноплодни, за засаждане на двугодишни и многогодишни градински цветя. Времето е подходящо за пресаждане на фиданки и кълнове. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава се провежда и борбата с вредители в почвата.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно, тя трябва да е качествена и, ако сме на диета, трябва да я спазваме. Но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа и слуха си. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно, да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.
Знакът отговаря за: врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена, шийни прешлени, долна челюст.