Лунен календар за 25.09.2022

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

29-ти Лунен ден от 06:26 до 00:54 на 26.09. Символ октопод. Опасен, сатанински ден. Необходими са пост и въздържание, покаяние и смирение. Добре е да прекарате деня без гняв и лоши помисли. Да не се започва нищо ново, дори да не се правят каквито и да е планове, да не се решават важни въпроси. Не подписвайте договори. Не вземайте и не давайте кредити, не носете в себе си много пари. Добре е да се довършат недовършените задачи. Денят е подходящ за равносметка и самооценка. Ден за спокойна и ежедневна работа у дома. Запалете свещ, прочетете молитва, прекадете дома си. Добре е дори и през деня, в дома ви да светят лампи. Избягвайте мътна вода, тъмнина, тъмни помещения. Ако на този ден чуете вопли или протяжна музика, това е знак, че не правите нещо както трябва. Вечерта е добре да вземем хладък душ или вана, да направим студена или хладка баня на краката преди лягане.
Денят е много подходящ за почистване и прочистване – на дома от прах, на ума и душата си от лоши помисли и страхове, на живота си от вредни хора. Не вярвайте на не поискани съвети, на натрапени прогнози, на фалшиви и лицемерни обещания. Пазете се от изкушения и съблазни за които по-късно може да пратите висока цена. Дори това да не е последния ден от лунния месец, не забравяйте да благодарите за всичко, случило ви се през него – както за добрините, така и за уроците.
Денят е посветен на пост, но не строг и въздържание. За това днес е добре на трапезата да присъстват млечни и зърнени храни. Изпечете домашен хляб и го споделете с близките си.
Хората, родени на 29-ти лунен ден са силни и смели, но често имат нелека съдба. Те не бива да забравят, че: „Господ не ни товари с повече, отколкото можем да понесем“ и – „това, което не ни убива, ни прави по-силни“. Когато се научат да преодоляват трудностите без да се оплакват, те ще могат да помагат на хората, преминаващи през подобни трудности, а наградата ще е благодарността и уважението, отправени към тях.

Луна без курс от 15:49 до 19:42. 

Сабиенска символика на Слънцето 1-2° Везни. “Мъж в лекарски дрехи или в монашеско расо.” ИЗСЛЕДВАНИЯ. Научни изследвания, интелект, духовност.

Ретроградни планети през септември:
Меркурий:
10-23.09 във Везни, 24.09-02.10 в Дева, 24 дни.
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна във Везни от 19:42 на 25.09 до 02:14 на 28.09, дни на въздуха. Подходящи дейности. Поглезете се, угаждайте си. Отидете на концерт или посетете музей. Направете нещо артистично. Посетете козметичен салон. Създайте бизнес партньорства. Изгладете недоразуменията и разногласията. Подпишете мирен договор. Минете под венчило.
Грижи за красотата. В този период е уязвима кожата. Добре е да се избягва работа с бои, лакове, прахове, химикали. Не е добре да перете на ръка, да изстисквате пъпки, да правите манипулации с брадавици, папиломи и циреи.
Грижи за дома. Дните на Везните са много подходящи за основно почистване и за миене на прозорци, за пране, особено при намаляваща Луна. Периодът е много подходящ и за лепене на тапети и за боядисване. В тези дни е добре помещенията да се проветряват по-продължително.
Времето е подходящо и за празнуване, празникът ще протече по хармоничен и спокоен начин, без излишен шум, а пътуването ще е лесно и приятно.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Везните цветовете се развиват най-добре. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения, са в своя апогей. Времето е добро за засаждане на цъфтящи храсти, особено на рози. Периодът влияе добре и на плодовете и зеленчуците.
Едногодишните цветя, засадени при намаляваща Луна във Везни, стават много красиви. А ако засеем трева, тя ще расте бързо и ще стане гъста. В този период обаче не е добре да поливаме, защото има опасност от разпространяването на вредители в почвата и по стъблото и листата.
Хранене. Витамините и минералите, мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението. Но хората с диабет трябва да внимават с хранителния режим. Добре е да се спазва диета или поне храната да е умерена и подходяща.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
При Луна във Везни може да се вадят зъби, да се лекуват ушите, да се правят пластични операции. Времето е добро и за екстрасензорно лечение, за начало на лечебни процедури за намаляване на излишното тегло.
В дните на Везните, освен кожата, са уязвими и ендокринната система, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища. Трябва да знаем, че в този период това, което вреди на бъбреците, е двойно по-силно и с течение на времето проблемите се натрупват. За това бъбреците не бива да се претоварват. В тези дни не бива да стоим продължително върху студения под, да не сядаме на мокро и студено място. Добре е да се пият по-малко течности и да се избягва алкохола, но чаша билков чай за бъбреци, ако е необходимо, ще е много благотворна, особено в периода на намаляваща Луна.
Хората с проблеми в тазобедрената става също трябва да внимават. Много пожелателно е в този период да не се насрочват операции на тазобедрената става, особено при пълнолуние, освен по спешност.
Знакът отговаря за: бъбреци, пикочен мехур, кръстна област, равновесие. По асоциация – кожа.