Лунен календар за 25.10.2021

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

20-ти Лунен ден от 21:18 до 22:06 на 26.10. Символ орел. Днес не бива да сме горди и високомерни, а тихи и благоразумни. Когато определяте целите си, погледнете дълбоко в себе си, позволете си вътрешната свобода да бъдете самите себе си, да се вслушате във вътрешния си глас, но без да се поддавате на илюзии, илюзорни страхове и надежди. Ще е добре да внимавате какви намерения декларирате, какви решения вземате. Това, което кажем или направим днес, може да се окаже съдбовно за голям период от време напред.
Денят не е подходящ за сключване на брак, но той е много подходящ за социални контакти, за приятелски и романтични срещи, за поднасяне на подаръци.
Денят е постен. Той е подходящ общуване в тесен семеен кръг, за спазване на традициите, за традиционни занимания, за четене на свещени текстове и молитви, за гадания. Сънищата са верни и важат за дълго време напред. Днес ще сте по-чувствителни към околната температура, към светлината, миризмите, шума около вас. Времето не е подходящо за екстрасензорно лечение.
Хората, родени на 20-ти лунен ден са родени лидери. Те силни и волеви, но често са неотстъпчиви и властни. За да могат да станат успешни ръководители, те първо трябва да се научат да ръководят самите себе си.

Луна без курс от 17:10 до 23:59. 

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Близнаци от 10:57 на 23.10 до 23:59 на 25.10, дни на въздуха. Подходящи дейности. Бъдете по-комуникативни. Четете, пишете, направете снимки, купувайте книги и канцеларски принадлежности. Предприемайте кратки пътувания, изпълнявайте поръчки.
Времето е подходящо за пазаруване. В дните на Близнаците празниците протичат добре, с добра комуникация между хората, а пътуването е лесно и приятно.
Грижи за дома. Ако решим да правим ремонт, дните са много подходящи да лепим тапети и да боядисваме, пък и тогава сме по-сръчни. Добре е помещенията да се проветряват по-продължително. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на въздуха най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите декоративни растения, билките и маслодайните са в своя апогей. Времето е добро за засяване и засаждане на пълзящи растения, за прибиране на реколта, за грижа за почвата и окопаване.
Тези дни не са подходящи за поливане, защото има опасност от разпространяването на вредители в почвата. Но борбата с вредителите по стъблото и листата винаги е много ефективна. Ако решим да косим тревата в тези дни, тя ще расте по-бавно.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но все пак, не забравяйте слънчевите очила. Периодът е добър за всички, които разчитат на сръчността на ръцете си, но без да ги претоварват, за екстрасензорно лечение, за водни процедури.
В дните на Близнаците са уязвими белите дробове, раменете и ръцете. Добре е да не се натоварват китките и пръстите. Да не се пуши, да не се стои в задимени помещения, а тези които пушат е добре да намалят цигарите. Темата за дишането е особено важна в дните на Близнаците, защото в този период белите дробове притежават най-голяма способност за поемане на въздух. Разходките на чист въздух сред природата оказват благотворно влияние, инхалациите и дихателните упражнения също, но ако нямате практика, ще е по-добре да не започвате комплекс от дихателни упражнения. Ако е необходимо, е добре да се вземат лекарства за черния дроб. В този период са противопоказни всички процедури и операции на белите дробове.
Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
Знакът отговаря за: нервна система, рамене, ръце, пръсти, горна част на белия дроб, бронхи, щитовидна жлеза.