Лунен календар за 25.11.2022

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

3-ти Лунен ден от 09:20 до 10:31 на 26.11. Символ – лъв, готов за скок. Днес енергията е мощна и в двете посоки – активност за постигане на целите, но и опасност от агресия. Добре е да бъдем активни, а не пасивни и изчакващи, но самоконтролът е задължителен. Ден за занимания с бойни изкуства с цел подобряване на концентрацията и сваляне на напрежението. Ако не се занимавате с бойни изкуства и спорт, заемете е с обичайни, делнични дела, където да изразходвате енергията си. Ден за работа с метали, за точене на сечива и ножове.
Денят не е много подходящ за стартиране на нови проекти, особено когато има напрежение. Времето не е подходящо и за сключване на брак, за подписване на договор, особено когато се касае за крупни материални сделки; за смяна на работното място, адреса или местожителството, за предприемане на пътуване или пътешествие.
Повишената сексуална активност е добре да се канализира за заздравяване на семейните връзки. Старайте се да постигате разбирателство с околните си, защото всеки възникнал спор или разпра може да се превърне в яростна война.
Пожелателно е да вземете горещ душ или вана, ако няма противопоказания. Ако разлеете масло, това е знак, че не сте на своя път, че не сте взели правилно решение.
Хората родени на 3-ти лунен ден са енергични и смели реформатори и революционери, яростни защитници на правата – във всеки смисъл на това понятие. Те могат да бъдат смели войници, воюващи за свобода и правда или пък хулигани, които не се съобразяват с никого и с нищо. При всички случаи трябва да внимават за здравето си, защото то по правило е крехко.

Луна без курс от 21:21 до 23:18

Сабиенска символика на Слънцето 2-3° Стрелец. “Богинята на Милосърдието, на Прошката, възкачена на трон.” СЪЧУВСТВИЕ. Човеколюбива натура, богата и изпълнена с добри дела.

Ретроградни планети през ноември:
Марс:
31.10.2022 – 12.01.2023 в Близнаци, 80 дни.
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Нептун: 28.06 – 04.12. в Риби, 159 дни.

Луна в Козирог от 23:18 на 25.11 до 00:06 на 28.11, дни на земята. Подходящи дейности. Настройте се на бизнес вълна. Подгответе договор, напишете доклад. Заемете се със задачи, които касаят кооперативни или други големи организации. Поговорете с по-възрастен човек. Изследвайте миналото. Изпълнете задълженията си.
Грижи за красотата. Периодът е много подходящ да се погрижим за кожата и косата си, но е добре козметичните средства да не са силно напарфюмирани. Подхранващите и поддържащи средства, хидратирането, действат особено благоприятно. Изобщо в тези дни всяко действие, насочено към укрепване и разкрасяване се отплаща многократно. Тогава всички мерки за почистване на кожата действат най-ефикасно, но в дните на Козирога в никакъв случай не бива да се изстискват пъпки и черни точки. Ако искаме ноктите ни да са по-здрави и да не се чупят, те трябва да се подрязват по-често по време на нарастваща Луна в Козирог. Дните са подходящи за козметичен и отпускащ масаж, за обезкосмяване, но тогава кожата е по-чувствителна и е добре да бъдем внимателни и предпазливи, да подготвим кожата преди процедурата грижливо. Ако искате косата ви да расте по-бавно, за да не ходите толкова често на фризьор или пък прическата при подстригване да се запази по-дълго, изберете някой от дните на Козирога. Добре е, като излизаме на вън, да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за дома. Времето е подходящо и за пране и почистване на дома.
В дните на Козирога е добре да проветряваме помещенията за кратко, а когато е студено, отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепване на кореновата система. Тогава можем да засаждаме вечно зелени и иглолистни храсти и дървета.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. Периодът е подходящ за диета и за начало на гладолечение. Ако няма диета, може да се яде повече, но без преяждане, всякаква храна, дори пикантна.
Здраве. Времето е подходящо за спорт, за дихателни упражнени, за начало на всякакви закалителни процедури, но ако не сме добре тренирани, препоръчителни са леките и щадящи упражнения, например йога, каланетика или упражнения с пръчка.
В този период не е добре да посещаваме солариум или да се излагаме за продължително време на слънце на плажа. От друга страна плуването в басейн с минерална вода, посещението на сауна е препоръчително, но не забравяйте след това да се подсушите внимателно.
В дните на Козирога е добре да внимаваме, да не натоварваме прекомерно костите и ставите си, особено коленете. Хората, които страдат от екзема също трябва да внимават, защото проблемът може да се обостри.
Не се препоръчва да се правят процедури и да се лекуват: обмяната на веществата, жлъчката, кожата, гръбначния стълб; да не се ходи при чакръкчии; да не се лекуват или вадят зъби, да не се поставят протези, коронки и мостове.
Периодът е подходящ за операции на стомаха, за лечение на гастрит.
Знакът отговаря за: кожа, колене, кости, стави, зъби.