Лунен календар за 26.01.2023

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

6-ти Лунен ден от 10:35 до 10:56 на 27.01. Символ – облак. В древността на 6-тия лунен ден жреците гадаели по облаците. За това денят е подходящ за гадаене и пророчества. Той е свързан и с принципа на всемирната любов, с благодарността и прошката. Ако днес по небето има красиви облаци, без да са прекалено много, ако случайно чуете хубава мелодия или поне мелодичен звук, това е на късмет. Но ако небето е безоблачно, знакът е лош.
Денят е пасивен. Това е ден за уединение и смирение, за медитация и молитва. Днес всички ще бъдем особено възприемчиви, впечатлителни и интуитивни, ще усещаме по-ясно емоциите на хората, които ни заобикалят. За да избегнете напрежението и суматохата, не говорете и не действайте прибързано и необмислено. Захванете се с обичайни, ежедневни дейности. Ако се занимавате с йога, добре е да поставите начало на нов комплекс дихателни упражнения.
Днес всички действия, които са в хармония с човешките и вселенските закони, ще ни носят усещане за радост, щастие и удовлетворение. Напротив, ако вървим против тези закони, все едно ще плуваме срещу течението.
Денят е подходящ за всякакъв вид комуникация, за търсене и намиране на вярна и полезна информация, за връщане на заеми. Подписаният на този ден договор ще е успешен, сключеният на този ден брак ще е щастлив, заченатото на този ден дете ще е умно, красиво и здраво. Днес всяко обучение ще е лесно и интересно, всяко творчество ще е плодотворно. Времето е добро и за предприемане на промени – на работа, дом, местожителство. Времето е подходящо и за предприемане на кратко пътуване.
Днес пушенето вреди на организма по-силно, сладоледът, ледените и газираните напитки също няма да ви повлияят добре. Ако ви заболи гърло или започне да ви мъчи кашлица, това е лош знак.
Хората, родени на 6-ти лунен ден са мечтатели и творци, които не обичат ограниченията и наложените насила правила. Те могат да оставят ярка диря след себе си.

Сабиенска символика на Слънцето 5-6° Водолей. “Стрелец, опъващ голям лък.” ОСЪЗНАТОСТ, ОСЪЗНАТО ВЪЗПРИЕМАНЕ. Проповедник, мисионер, пътешественик. Носител на нови идеи и амбиции, на нова индивидуалност.

Луна в Овен от 20:47 на 25.01 до 01:42 на 28.01, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Дните на Овена са подходящи за почистващи лицето маски и пилинг.
Добре е да се погрижим за сияйния си поглед, да правим нежен масаж на клепачите и на кожата на  около очите. Друг метод е солена парна баня на лицето. След това изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите. Времето е подходящо и за козметичен масаж, за подхранващи и хидратиращи маски на лицето.
Не е препоръчително да се подстригва косата при растяща Луна в Овен, особено при пълнолуние.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци, особено при растяща Луна.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. При растяща Луна и малко преди пълнолуние, засаждаме билки и подправки, чиито семена употребяваме.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в дните на Овена носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната й част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Да не се напрягат очите, да се стои по-малко пред телевизора и компютъра, да не се чете много. Да се избягва силната концентрация. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика, особено по времето на намаляващата Луна – от пълнолуние до новолуние. Да се избягва силната светлина, да се пазим от огън.
Периодът е добър за операция на бъбреците. В дните на Овена, при нарастваща Луна, често е достатъчна по-малка доза от лекарствата, които вземаме.
В този период има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си и да се постараем да възприемаме света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме, да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.
Знакът отговаря за: глава, лице /без носа/, очи, уши, мозък, горна челюст.

error: Content is protected !!