Лунен календар за 26.05.2023

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: роза, сърчица и амурчета.

8-ми Лунен ден от 11:35 до 12:39 на 27.05. Символ феникс. Това е ден на вътрешна трансформация и метаморфоза, ден на прераждането. Днес е добре да бъдете спонтанни, дори импулсивни. Пътуванията, по работа или за удоволствие ще бъдат успешни и приятни. Но това е и ден за равносметка, самоанализ и самооценка – от къде сме тръгнали, през какво сме минали и какви са целите ни; за покаяние и поправяне на грешки. За да осветите пътя си – запалете свещ или пък огън в камината, ако имате такава.
Денят е подходящ за предприемане на промени, за стартиране на нови проекти и начинания, за предприемане на пътуване или пътешествие, което може да е духовно, а не точно в пространството. Добре е през целия ден да бъдете внимателни, защото са възможни изненади от всякакъв вид.
Не влизайте в конфликти и не изяснявайте отношенията си с когото и да било и за каквото и да било. Времето ще е оползотворено по най-добрия начин, ако работите в екип и съгласие с околните си или посветите почивката си на занимания н приятна компания. На този ден сънищата са пророчески.
По отношение на здравето – възникналата днес болест може да се окаже трудно лечима. Не преяждайте, не прекалявайте с цигарите и алкохола. Денят е подходящ за гладуване и прочистване на стомашно чревния тракт, за приготвяне на лекарства. Ако имате тръпки, стомашни болки или шум в ушите, замислете се, дали не сте постъпили лошо и несправедливо с някого.
Хората, родени на 8-ми лунен ден блестят по-скоро с чар и харизма, отколкото с категорична физическа красота. Те могат да се похвалят с висока интелигентност, с блестяща способност да се справят с големи и сложни потоци от информация, с оригиналност и творческо вдъхновение. Сериозни, трудолюбиви и добросъвестни, те са стриктни изпълнители, което често ги прави да изглеждат скучни и дистанцирани.

Луна без курс от 09:38 до 00:00

Сабиенска символика на Слънцето 4-5° Близнаци. “Двама мъже се бият на дуел в една гора. До тях на земята са оставени пурпурно-златна дреха и касичка, пълна с бижута”. ШАНС. Ревнив и войнствен характер. Случайни битки, срещи със силни съперници.

Ретроградни планети през май 2023 г.:
Меркурий
в Телец от 21.04 до 15.05, 24 дни.
Плутон в Козирог от 02.05 до 11.101 192 дни.

Луна в Лъв от 17:34 на 24.05 до 06:04 на 27.05, дни на огъня. Подходящи дейности. Позволете на хубавите неща в живота ви да се случат. Бъдете романтични. Полудувайте с децата си. Посетете театър или заведение с танци. Бъдете уверени в себе си. Позволете си да общувате с високопоставени хора. Дните на Лъва са много подходящи за празнуване, особено за бурна веселба и купон.
Грижи за красотата. Времето е подходящо за къдрене на косата, но тогава къдриците ще се завиват по-силно, отколкото ако го направите в дните на Девата. Тези дни са много благоприятни за грижи за косата, за подхранващи маски, за боядисване или промяна на прическата. Ако искате косата ви да расте по-бързо /и три дни преди пълнолуние/, /три дни след новолуние /подстрижете връхчетата на косата. След всяко подрязване косата ще расте по-здрава. Периодът е добър и за козметичен или отпускащ масаж.
Грижи за дома – дните на Лъва са много подходящи за почистване и миене на прозорци. /Тогава отопляваме по-малко и можем да проветряваме помещенията по-дълго/. Но в този период не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Тези дни не са подходящи и за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно, но са подходящи за плуване и излет сред природата.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на огъня подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът никак не е подходящ за засаждане и сеене, за промени в градината, но е добър за плевене, за косене.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините. Месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре. Добре е и да намалим кафето и алкохола.
Здраве. Дните на Лъва са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване. Но не се препоръчват екстремните екскурзии и маратонското бягане, освен ако не сме добре тренирани, защото диафрагмата е особено чувствителна. В този период е подходящо да се заемем с бавна, плавна и не особено натоварваща гимнастика, например йога и каланетика. Периодът е добър за корекция на стойката на гърба, за лекуване на кръвоносната и нервната системи, коленете, ставите, очите. Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
В дните на Лъва са чувствителни гърбът, гръбнакът и сърцето, което не бива да се претоварва. Изобщо, добре е да се избягва физическото претоварване, да не се носят тежести на гръб, да се избягва пренапрягането на мозъка. Хората с проблеми с кръвното налягане трябва да бъдат особено внимателни. В дните на Лъва не бива да се правят операции на сърцето, гърба и гръдната клетка.
Знакът отговаря за: сърце, аорта, гръбнак и гръбначен мозък, кръст.

Споделяне

error: Content is protected !!