Лунен календар за 26.10.2021

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

21-ви Лунен ден от 22:06 до 23:01 на 27.10. Символ – Галахад с чистото сърце. Активен, творчески ден. Днес енергията е мощна и в двете посоки. През този ден трябва да се стараем да бъдем благородни и смели, обективни, честни и справедливи, да бъдем готови за подвизи. Днес всяка лоша мисъл и постъпка, всяко нарушаване на закона, ще бъдат разкрити и огласени. Денят е подходящ за промени, за започване на нова работа, за предприемане на пътуване или пътешествие, за промяна на жилището. Денят е подходящ и за устройване на годеж, за сключване на брак, за зачеване на дете. Ако сте изгубили нещо, днес то маже да се върне при вас.
Днес е добре да си спомним, че тялото е храм на душата. Бъдете активни. Спортувайте или посетете спортно мероприятие. Денят е подходящ за начало на закалителни процедури или поне за разходка на чист въздух сред природата. Трапезата трябва да е богата, позволена е и умерената консумация на алкохол. На масата е добре да присъстват храни, които подсилват кръвта – моркови, червено цвекло, нар, боровинки. Билковият чай също е препоръчителен.
Хората, родени на 21-ви лунен ден са благородни, безстрашни, упорити и целеустремени рицари. Та са трудолюбиви и търпеливи и овладени. Но ще е добре те да внимават да не се възгордеят, да не се разболеят от комплекса на примадоната.

Сабиенска символика на Слънцето 2-3° Скорпион. “Замислен старец, седнал под едно дърво, навел глава.” РАЗОЧАРОВАНИЕ. Риск от самота и неразбиране. Философски проникновения в края на живота.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Рак от 23:59 на 25.10 до 12:07 на 28.10, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.
Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене, боядисване, подстригване и прическа – тогава косата губи блясъка си, а може да се появи и пърхут. Но времето е добро за фитнес и гимнастика, особено на открито през лятото.
Грижи за дома. Дните не са много подходящи за почистване на дома, но ако се захванем с чистене, ще е добре да не мокрим дървения под,  дървените мебели и предмети. Периодът не е подходящ и за пране и миене на прозорци. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите ни поемат влагата по-лесно. Времето е подходящо за пазаруване.
В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Грижи за градината и декоративните растения. Ако решим да садим цветя в дните на Рака, е добре да внимаваме това да се случи при намаляваща Луна. Така цветовете ще са по-ярки. Времето е подходящо за засаждане на листни декоративни растения, листни билки и подправки. В тези дни се провежда и борбата с вредителите по листата и стъблата. Ако градината е нападната от плевели, е добре първото плевене да стане в дните на водата, а второто – в Козирог. Можем да полеем многогодишните растения.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, особено ако диетата е стартирана преди новолуние, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.
Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В този период жените ясно изпитват влиянието на Луната в дните на Рака. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни.
В дните на Рака сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.
В този период са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб. За това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.
Знакът отговаря за: стомах, гърди, гръден кош, диафрагма, трахея, лимфна система, слънчев сплит, долна част на белия дроб.