Лунен календар за 26.11.2021

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

23-ти Лунен ден от 23:01 на 26.11 до 00:09 на 28.11.  Символ олтар. Саможертва, покаяние, пост и въздържание. Денят е тежък. Днес ще е добре да почистим и подредим дома си, след което да го прекадим с тамян и да прочетем молитва. През този ден не бива да се гневим, защото има опасност да провокираме или да се поддадем на агресия и насилие. За това е добре да избягваме тълпите и да не се поддаваме на чужди внушения.
Денят не е благоприятен за стартиране на важни проекти. Отложете търговските сделки, съдебните процедури и спорове, операциите с недвижимо имущество за по-подходящ ден. Заемете се с рутинни задачи, довършете, каквото трябва да довършите, подредете работното си място. Активното и целенасочено движение ще помогне много за сваляне на напрежението. Тогава някаква случайна дреболия, която привлече вниманието ви може да се окаже ключ към решаване на важен проблем.
Денят е подходящ за извършване на гадания, за търсене и намиране на тайни знания, за разбулване на загадки и мистерии. Сънищата са пророчески. Днес е добре да поискаме прошка, ако сме обидили някого, да простим нанесената ни обида.
Денят е постен, но постът не бива до е строг. Добре е да избягваме месото, но на трапезата трябва да има мляко и млечни храни. Бихме могли да си позволим чаша вино.
Хората, родени на 23-ти лунен ден притежават добър ум и завидна памет. Те учат бързо и лесно, а когато натрупат знания, могат да преподават увлекателно и интересно. Могат да боравят със знанията и информацията по един особено ефективен начин. В най-добрия случай стават чудесни учители, учени, наставници, проповедници или свещенослужители. В най-лошия те се превръщат в тесногръди догматици и фанатици, в скептици и циници.

Луна без курс от 18:23 до 00:00. 

Сабиенска символика на Слънцето 34° Стрелец. “Войник с арбалет в ръка прав зад амбразурата на един прозорец.” ПРЕДПАЗЛИВОСТ. Резервиран и внимателен в социалния си живот. Остро чувство за справедливост.

Ретроградни планети през месец ноември:
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.

Луна в Лъв от 17:58 на 24.11 до 04:11 на 27.11, дни на огъня. Подходящи дейности. Позволете на хубавите неща в живота ви да се случат. Бъдете романтични. Полудувайте с децата си. Посетете театър или заведение с танци. Бъдете уверени в себе си. Позволете си да общувате с високопоставени хора. Дните на Лъва са много подходящи за празнуване, особено за бурна веселба и купон.
Грижи за красотата. Времето е подходящо за къдрене на косата, но тогава къдриците ще се завиват по-силно, отколкото ако го направите в дните на Девата. Тези дни са много благоприятни за грижи за косата, за подхранващи маски, за боядисване или промяна на прическата, особено по време на намаляваща Луна или малко след пълнолуние. Периодът е добър и за козметичен или отпускащ масаж.
Ако искате косата ви да расте по-бързо, три дни преди пълнолуние или три дни след новолуние подстрижете връхчетата на косата. След всяко подрязване косата ще расте по-здрава.
Грижи за дома – дните на Лъва са много подходящи за почистване и миене на прозорци. Тогава отопляваме по-малко и можем да проветряваме помещенията по-дълго. Но в този период не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Тези дни не са подходящи и за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно, но са подходящи за плуване и излет сред природата.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на огъня подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е абсолютно противопоказен за засаждане и сеене, за промени в градината, но е добър за плевене, за косене, за прекопаване. Борбата с плевели се провежда винаги при намаляваща Луна в Лъв. Ако решите да окосите моравата си, добре е да го сторите при по същото време, тогава тя ще расте по-бавно.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините. Месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре. Добре е и да намалим кафето и алкохола. Диетата, започната в дните на Лъва, по време на намаляваща Луна, носи бързи начални успехи, но трябва да внимаваме и да следим възприятията си, защото сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. Дните на Лъва са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване. Но не се препоръчват екстремните екскурзии и маратонското бягане, освен ако не сме добре тренирани, защото диафрагмата е особено чувствителна. В този период е подходящо да се заемем с бавна, плавна и не особено натоварваща гимнастика, например йога и каланетика. Периодът е добър за корекция на стойката на гърба, за лекуване на кръвоносната и нервната системи, коленете, ставите, очите. Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
В дните на Лъва са чувствителни гърбът, гръбнакът и сърцето, което не бива да се претоварва. Изобщо, добре е да се избягва физическото претоварване, да не се носят тежести на гръб, да се избягва пренапрягането на мозъка. Хората с проблеми с кръвното налягане трябва да бъдат особено внимателни. В дните на Лъва не бива да се правят операции на сърцето, гърба и гръдната клетка.
Знакът отговаря за: сърце, аорта, гръбнак и гръбначен мозък, кръст.