Лунен календар за 26.11.2022

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

4-ти Лунен ден от 10:до 11: на 27.11. Символ Дървото на познанието. Тежък и труден ден. Той изисква от нас да направим някакъв труден избор – за добро или зло.
Денят не е подходящ за шумни и динамични занимания. Ще е добре да прекарате по-голямата част от времето вкъщи и да се постараете да заздравите семейните връзки. Обърнете внимание на най-близките си, ограничете общуването със странични хора. Ще имате възможност да се помирите с близък човек, с когото сте скарани отдавна.
Времето е подходящо най-вече за почивка, за усамотение и размисъл, за молитва и медитация или за работа в градината. Разходете се в парк или градина, но не късайте цветя, не кършете клони. Не бързайте с думите и действията, не вземайте прибързани решения. Не предприемайте инициативи в и романтичните си отношения.
Възможно е в някои от нас да се събуди интерес към родова история и родови корени.
Денят е добър за търсене на информация за изчезнали хора; за зачеване, за творчество и събиране на полезна информация, за подреждане и проверка на документи и архиви, за парични вложения и други подобни финансови операции, за водене на преговори.
Денят не е подходящ за напускане на работа, за подписване на договори, за сделки с недвижим имот.
Сънищата днес са пророчески.
Хората, родени на 4-ти лунен ден като че ли са обгърнати от ореол на загадъчност и мистичност. Те сякаш носят своя вътрешна светлина, недостъпна за другите. Изглеждат затворени и дистанцирани, но при по-близък контакт се оказва, че са приятни и чаровни събеседници. За да развият правилно дарбите и талантите си, децата, родени на 4-ти лунен ден се нуждаят от топлина, внимание, отзивчивост и разбиране. Ако не ги получат, те ще развият тези дарби, но по доста неподходящ начин.

Сабиенска символика на Слънцето 34° Стрелец. “Войник с арбалет в ръка прав зад амбразурата на един прозорец.” ПРЕДПАЗЛИВОСТ. Резервиран и внимателен в социалния си живот. Остро чувство за справедливост.

Ретроградни планети през ноември:
Марс:
31.10.2022 – 12.01.2023 в Близнаци, 80 дни.
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Нептун: 28.06 – 04.12. в Риби, 159 дни.

Луна в Козирог от 23:18 на 25.11 до 00:06 на 28.11, дни на земята. Подходящи дейности. Настройте се на бизнес вълна. Подгответе договор, напишете доклад. Заемете се със задачи, които касаят кооперативни или други големи организации. Поговорете с по-възрастен човек. Изследвайте миналото. Изпълнете задълженията си.
Грижи за красотата. Периодът е много подходящ да се погрижим за кожата и косата си, но е добре козметичните средства да не са силно напарфюмирани. Подхранващите и поддържащи средства, хидратирането, действат особено благоприятно. Изобщо в тези дни всяко действие, насочено към укрепване и разкрасяване се отплаща многократно. Тогава всички мерки за почистване на кожата действат най-ефикасно, но в дните на Козирога в никакъв случай не бива да се изстискват пъпки и черни точки. Ако искаме ноктите ни да са по-здрави и да не се чупят, те трябва да се подрязват по-често по време на нарастваща Луна в Козирог. Дните са подходящи за козметичен и отпускащ масаж, за обезкосмяване, но тогава кожата е по-чувствителна и е добре да бъдем внимателни и предпазливи, да подготвим кожата преди процедурата грижливо. Ако искате косата ви да расте по-бавно, за да не ходите толкова често на фризьор или пък прическата при подстригване да се запази по-дълго, изберете някой от дните на Козирога. Добре е, като излизаме на вън, да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за дома. Времето е подходящо и за пране и почистване на дома.
В дните на Козирога е добре да проветряваме помещенията за кратко, а когато е студено, отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепване на кореновата система. Тогава можем да засаждаме вечно зелени и иглолистни храсти и дървета.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. Периодът е подходящ за диета и за начало на гладолечение. Ако няма диета, може да се яде повече, но без преяждане, всякаква храна, дори пикантна.
Здраве. Времето е подходящо за спорт, за дихателни упражнени, за начало на всякакви закалителни процедури, но ако не сме добре тренирани, препоръчителни са леките и щадящи упражнения, например йога, каланетика или упражнения с пръчка.
В този период не е добре да посещаваме солариум или да се излагаме за продължително време на слънце на плажа. От друга страна плуването в басейн с минерална вода, посещението на сауна е препоръчително, но не забравяйте след това да се подсушите внимателно.
В дните на Козирога е добре да внимаваме, да не натоварваме прекомерно костите и ставите си, особено коленете. Хората, които страдат от екзема също трябва да внимават, защото проблемът може да се обостри.
Не се препоръчва да се правят процедури и да се лекуват: обмяната на веществата, жлъчката, кожата, гръбначния стълб; да не се ходи при чакръкчии; да не се лекуват или вадят зъби, да не се поставят протези, коронки и мостове.
Периодът е подходящ за операции на стомаха, за лечение на гастрит.
Знакът отговаря за: кожа, колене, кости, стави, зъби.