Лунен календар за 27.01.2023

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

7-ми Лунен ден от 10:56 до 11:19 на 28.01. Символ петел. Денят е активен и творчески. Този ден е много подходящ за стартиране на нови, добре обмислени и подготвени проекти.
Днес Силата е в Словото – за добро или зло. Каквото произнесем на глас, това ще се случи. През този ден не бива да се лъже, да се говори прибързано и необмислено, да се дават празни обещания, да се клюкарства. Не пожелавайте зло никому, не бъдете лицемерни, празнословни или голословни. Всяка лоша дума днес ще се обърне против вас. За това денят е подходящ за молитви и мантри. Не късайте хартия, било писма, документи, книги, внимавайте да не счупите стъклен или порцеланов предмет – това носи лош късмет.
Времето е подходящо за подреждане на документи и архиви. Ако започнете да пишете книга или да си водите дневник, заниманието ще е успешно, а написаното – интересно. Направете презентация, изнесете лекция. Всичко, свързано със словото ще има късмет. Но денят не е особено подходящ за сериозни финансови и материални сделки.
Купеното днес ще ви донесе радост и удовлетворение. За това – направете си подарък, купете си нещо, за което мечтаете отдавна.
Денят е подходящ за прочистване на организма чрез разтоварваща диета или лечебно гладуване. Ако не гладувате, поглезете се, но умерено и разумно. Днес не е добре да се вадят зъби, освен поради неотложност.
Хората, родени на 7-ми лунен ден притежават много дарби и таланти, но за да успеят да ги реализират, те още от ранна детска възраст трябва да бъдат подкрепяни и поощрявани. В най-добрия случай те могат да станат даровити творци или активни общественици, а в най-лошия могат да се окажат клюкари, повърхностни, посредствени личности. По принцип хората, родени на 7-ми лунен се радват на добро здраве.

Луна без курс от 23:00 до 00:00.

Сабиенска символика на Слънцето 6-7° Водолей. “Мишена, пробита от една рапира.” УЯЗВИМОСТ. Мощност при проникването и действието. Опасност при завръщане.

Луна в Овен от 20:47 на 25.01 до 01:42 на 28.01, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Дните на Овена са подходящи за почистващи лицето маски и пилинг.
Добре е да се погрижим за сияйния си поглед, да правим нежен масаж на клепачите и на кожата на  около очите. Друг метод е солена парна баня на лицето. След това изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите. Времето е подходящо и за козметичен масаж, за подхранващи и хидратиращи маски на лицето.
Не е препоръчително да се подстригва косата при растяща Луна в Овен, особено при пълнолуние.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци, особено при растяща Луна.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. При растяща Луна и малко преди пълнолуние, засаждаме билки и подправки, чиито семена употребяваме.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в дните на Овена носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната й част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Да не се напрягат очите, да се стои по-малко пред телевизора и компютъра, да не се чете много. Да се избягва силната концентрация. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика, особено по времето на намаляващата Луна – от пълнолуние до новолуние. Да се избягва силната светлина, да се пазим от огън.
Периодът е добър за операция на бъбреците. В дните на Овена, при нарастваща Луна, често е достатъчна по-малка доза от лекарствата, които вземаме.
В този период има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си и да се постараем да възприемаме света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме, да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.
Знакът отговаря за: глава, лице /без носа/, очи, уши, мозък, горна челюст.

error: Content is protected !!