Лунен календар за 27.05.2023

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

9-ти Лунен ден от 12:39 до 13:42 на 28.05. Символ прилеп. Денят е критичен. Не приемайте желаното за действителност, но не се отдавайте и на мрачни мисли и песимизъм, не позволявайте на страховете да ви ръководят. Внимавайте и с изкушенията и съблазните за които се плаща скъпо. Ограничете общуването със странични хора, не декларирайте шумно чувствата си, каквито и да са те. Денят е подходящ на наречете червен конец и да го вържете на лявата ръка. Ако разлеете мляко или счупите огледало, това е лош знак.
Денят не е подходящ за сключване на брак, за подписване на договори, за смяна на работата, за предприемане на пътувания и пътешествия. Днес не е добре да влизате в спорове и пререкания, да отстоявате мненията, възгледите, принципите и правата си, да стартирате нови начинания и проекти. Захванете се с обичайни и ежедневни задачи. Запалете свещ, прекадете дома си. За сваляне на напрежението – разходете се сред природата, посетете парк или градина.
Алкохолът и тютюнопушенето днес са особено вредни. Не преяждайте. Внимавайте с качеството на храната, защото има опасност от хранително отравяне. Ако днес се разболеете, страданието може да се окаже трудно лечимо, но не и фатално.
Хората, родени на 9-ти лунен ден са трудолюбиви, дисциплинирани и изпълнителни и, ако се стремят към спазване на здравословен начин на живот, те могат да се радват на крепко здраве и дълъг живот.

Фаза на Луната, първа четвърт в Дева, 17:22. Растяща Луна – от полумесец до пълнолуние. Импулсът на растеж продължава, като при новолунието, но това по-скоро е импулсът на зрелия растеж. Енергийното въздействие на първата четвърт е по-нежно и меко, отколкото при Новолунието.
Първата четвърт на Луната отговаря на лятото. Вече не се очаква бърз растеж, но тъкмо сега всички живи същества се зареждат с вътрешна енергия. В тави фаза всички натрупващи и подхранващи въздействия са особено положителни. Това е времето, когато фините лечебни действия имат най-добър ефект.

Луна без курс от 00:00 до 06.04.

Сабиенска символика на Слънцето 5-6° Близнаци. “Жена, която е застанала права, държи в едната си ръка книга, а в другата везни”. РАЗУМ, ПРИСЪДА. Образована личност, разумна и здравомислеща. Малко популярност, но сполука тогава, когато се следва призванието, а то е в областта на правосъдието.

Ретроградни планети през май 2023 г.:
Меркурий
в Телец от 21.04 до 15.05, 24 дни.
Плутон в Козирог от 02.05 до 11.101 192 дни.

Луна в Дева от 06:04 на 27-05 до 17:50 на 29.05, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Подредете дома си. Посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец, ако се налага.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за къдрене и боядисване на косата, за подстригване и прическа. Периодът е подходящ и за козметичен и отпускащ масаж, за козметични процедури. Когато излизате навън, вземете си една допълнителна дреха, за всеки случай.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът се усеща по-осезаемо. Дните не са подходящи за ремонтни работи, за пазаруване и празнуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията. Периодът е благоприятен за вегетативно размножаване от резници, за пресаждане, за борба с вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.
Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане при горните условия, но задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.
Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.
В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото. Времето е много подходящо за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.
В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза.
Знакът отговаря за: корем, панкреас, далак, задстомашна жлеза, храносмилателна система.

Споделяне

error: Content is protected !!