Лунен календар за 27.10.2021

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

22-ри Лунен ден от 23:01 на 27.10 до 00:03 на 29.10. Символ свитък, книга. Мъдрост, тайни знания и тяхното използване. Денят е подходящ за обучение и преподаване на тайни знания, за молитва и медитация, за гадания и прогнози за бъдещето, за съставяне на хороскопи.
Днес ще се радваме на вдъхновение и добре работещо въображение, а резултатът ще е във вид на оригинални и интересни идеи. Денят е добър за тези, които минават някакъв курс на обучение и за тези, които преподават своите знания и умения. Времето е добро за прояви на отзивчивост и съпричастност, за прояви на щедрост, за благотворителност.
Денят не е особено благоприятен за търговия и водене на преговори.
Добре е да избягваме тълпите и многолюдните места, защото има опасност да пострадаме от джебчии. Ако усетите, че тъпчете на едно място, че не можете да се ориентирате в някакъв проблем, захванете се с рутинни дейности, които ви доставят удоволствие, направете си дълга и спокойна разходка на открито, спортувайте и отговорите ще дойдат сами.
Днес е добре храната да е постна, но не груба.

Хората, родени на 22-ри лунен ден на пръв поглед са разумни, спокойни и овладени, дори изглеждат дистанцирани. Но те са много амбициозни и целеустремени, дълбоко в тях бушуват огнени страсти. Ще добре да не потискат силата си, а да се научат да използват тази вулканична сила по правилен начин, защото в противен случай може да се превърнат във вандали и разрушители, дори и на самите себе си.

Сабиенска символика на Слънцето 3-4° Скорпион. “Лира върху рамото на бард, на която е окачен лавров венец.” ЗВУК, ЗВЪН. Вдъхновение и емоционалност. Възможна е артистична кариера, свързана с някакъв вид изкуство.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Рак от 23:59 на 25.10 до 12:07 на 28.10, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.
Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене, боядисване, подстригване и прическа – тогава косата губи блясъка си, а може да се появи и пърхут. Но времето е добро за фитнес и гимнастика, особено на открито през лятото.
Грижи за дома. Дните не са много подходящи за почистване на дома, но ако се захванем с чистене, ще е добре да не мокрим дървения под,  дървените мебели и предмети. Периодът не е подходящ и за пране и миене на прозорци. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите ни поемат влагата по-лесно. Времето е подходящо за пазаруване.
В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Грижи за градината и декоративните растения. Ако решим да садим цветя в дните на Рака, е добре да внимаваме това да се случи при намаляваща Луна. Така цветовете ще са по-ярки. Времето е подходящо за засаждане на листни декоративни растения, листни билки и подправки. В тези дни се провежда и борбата с вредителите по листата и стъблата. Ако градината е нападната от плевели, е добре първото плевене да стане в дните на водата, а второто – в Козирог. Можем да полеем многогодишните растения.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, особено ако диетата е стартирана преди новолуние, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.
Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В този период жените ясно изпитват влиянието на Луната в дните на Рака. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни.
В дните на Рака сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.
В този период са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб. За това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.
Знакът отговаря за: стомах, гърди, гръден кош, диафрагма, трахея, лимфна система, слънчев сплит, долна част на белия дроб.