Лунен календар за 27.11.2021

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

23-ти Лунен ден от 23:01 на 26.11 до 00:09 на 28.11.  Символ олтар. Саможертва, покаяние, пост и въздържание. Денят е тежък. Днес ще е добре да почистим и подредим дома си, след което да го прекадим с тамян и да прочетем молитва. През този ден не бива да се гневим, защото има опасност да провокираме или да се поддадем на агресия и насилие. За това е добре да избягваме тълпите и да не се поддаваме на чужди внушения.
Денят не е благоприятен за стартиране на важни проекти. Отложете търговските сделки, съдебните процедури и спорове, операциите с недвижимо имущество за по-подходящ ден. Заемете се с рутинни задачи, довършете, каквото трябва да довършите, подредете работното си място. Активното и целенасочено движение ще помогне много за сваляне на напрежението. Тогава някаква случайна дреболия, която привлече вниманието ви може да се окаже ключ към решаване на важен проблем.
Денят е подходящ за извършване на гадания, за търсене и намиране на тайни знания, за разбулване на загадки и мистерии. Сънищата са пророчески. Днес е добре да поискаме прошка, ако сме обидили някого, да простим нанесената ни обида.
Денят е постен, но постът не бива до е строг. Добре е да избягваме месото, но на трапезата трябва да има мляко и млечни храни. Бихме могли да си позволим чаша вино.
Хората, родени на 23-ти лунен ден притежават добър ум и завидна памет. Те учат бързо и лесно, а когато натрупат знания, могат да преподават увлекателно и интересно. Могат да боравят със знанията и информацията по един особено ефективен начин. В най-добрия случай стават чудесни учители, учени, наставници, проповедници или свещенослужители. В най-лошия те се превръщат в тесногръди догматици и фанатици, в скептици и циници.

Фаза на Луната, последна четвърт в Дева, 14:27. Последната четвърт е времето от намалялата до полумесец Луна до „Тъмната Луна“, тоест до новолуние. Сега редуцирането на Лунната енергия се усеща по-силно, отколкото във фазата на пълнолунието. Тази фаза на Луната отговаря на зимата при сезоните. Силите се събират във вътрешността, а баластът се изхвърля в подготовката за новото начало. В този период всички мерки за пречистване и изхвърляне на отрови действат благотворно. Времето е подходящо за приключване и финализиране. Оттеглете се, отдайте се на размисъл.

Луна без курс от 00:00 до 04:11. 

Сабиенска символика на Слънцето 4-5° Стрелец. “Мъж на средна възраст бди над детско креватче.” ТЪГА, МЪКА. Тъжна и самотна натура. Заплашват го тъги и раздели. Разрушаване на семейното огнище.

Ретроградни планети през месец ноември:
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.

Луна в Дева от 04:11 на 27.11 до 10:54 на 29.11, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Почистете дома си. Ако се налага, посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за боядисване на косата, за прическа.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията за по-кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът в дните на земята се усеща по-осезаемо.
Дните на Дева не са подходящи за ремонтни работи. Времето не е подходящо и за пазаруване и празнуване. Ако празнуваме, има опасност празненството да се провали.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в корените и подземните части на растенията. Периодът е подходящ за засяване на семена, за засаждане на луковици, кореноплодни, пълзящи растения, двугодишни и многогодишни градински цветя, храсти и дървета. Но в тези дни не бива да садим зеленчуци и листни декоративни растения, едногодишни градински цветя, защото те ще са хилави. През тези дни е добре да плевим и да прекопаване, да обработваме растенията срещу  вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.
Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.
Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за козметични процедури и подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.
Дните на Луна в Дева са много подходящи за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.
В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза. В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото.
Знакът отговаря за: корем, панкреас, далак, задстомашна жлеза, храносмилателна система.