Лунен календар за 28.05.2023

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

10-ти Лунен ден от 13:42 до 14:45 на 29.05. Символ фонтан. Денят е съзерцателен. Отделете време за активен отдих. Постарайте се да заздравите семейните и родовите връзки. Денят е хубав сключване на брак, за интимна близост. Заченатото на днешния ден дете ще активно и динамично, то ще е здраво привързано към род и родови корени. По принцип всичко, започнато днес ще пусне дълбоки корени, за добро или лошо. Ето защо днес караниците и разправиите вкъщи са пагубни. Възможни са внезапни откровения. Има вероятност да научите нещо, което до сега е било скрито от вас. Възможно е да почувствате импулс да проучите рода и родовите си корени, да започнете съставянето на родословно дърво.
Денят е добър за начало на строителство, за засаждане на овошки, за покупки за дома, за ръчен труд, за творчество. но не се преуморявайте.
Ако вземете гореща вана или душ, ще се почувствате чудесно, ако няма противопоказания, разбира се.
Диетите не са добра идея, не гладувайте. Напротив, днес е добре да си позволите богата трапеза и да поканите на нея роднини. Всяко заболяване, възникнало днес е опасно, необходимо е незабавно да започнете лечение. Посетете сауна или отидете на любима спа процедура.
Хората, родени на 10-ти лунен ден са дълбоко привързани към род и родови корени, към родните традиции. Те са умни, динамични и активни, притежават многобройни дарби и таланти, обичат пътешествията и могат да се прочуят. Но е добре те да внимават за емоционалното си равновесие и да не позволяват на лошите влияния да ръководят живота им.

Сабиенска символика на Слънцето 6-7° Близнаци. “Езеро в спокойна и тиха долина, в което плува лебед. В дъното се издига висока планина”. МИР И СПОКОЙСТВИЕ. Тихо щастие, мечтателен дух.

Ретроградни планети през май 2023 г.:
Меркурий
в Телец от 21.04 до 15.05, 24 дни.
Плутон в Козирог от 02.05 до 11.101 192 дни.

Луна в Дева от 06:04 на 27-05 до 17:50 на 29.05, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Подредете дома си. Посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец, ако се налага.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за къдрене и боядисване на косата, за подстригване и прическа. Периодът е подходящ и за козметичен и отпускащ масаж, за козметични процедури. Когато излизате навън, вземете си една допълнителна дреха, за всеки случай.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът се усеща по-осезаемо. Дните не са подходящи за ремонтни работи, за пазаруване и празнуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията. Периодът е благоприятен за вегетативно размножаване от резници, за пресаждане, за борба с вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.
Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане при горните условия, но задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.
Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.
В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото. Времето е много подходящо за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.
В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза.
Знакът отговаря за: корем, панкреас, далак, задстомашна жлеза, храносмилателна система.

Споделяне

error: Content is protected !!