Лунен календар за 28.10.2021

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

22-ри Лунен ден от 23:01 на 27.10 до 00:03 на 29.10. Символ свитък, книга. Мъдрост, тайни знания и тяхното използване. Денят е подходящ за обучение и преподаване на тайни знания, за молитва и медитация, за гадания и прогнози за бъдещето, за съставяне на хороскопи.
Днес ще се радваме на вдъхновение и добре работещо въображение, а резултатът ще е във вид на оригинални и интересни идеи. Денят е добър за тези, които минават някакъв курс на обучение и за тези, които преподават своите знания и умения. Времето е добро за прояви на отзивчивост и съпричастност, за прояви на щедрост, за благотворителност.
Денят не е особено благоприятен за търговия и водене на преговори.
Добре е да избягваме тълпите и многолюдните места, защото има опасност да пострадаме от джебчии. Ако усетите, че тъпчете на едно място, че не можете да се ориентирате в някакъв проблем, захванете се с рутинни дейности, които ви доставят удоволствие, направете си дълга и спокойна разходка на открито, спортувайте и отговорите ще дойдат сами.
Днес е добре храната да е постна, но не груба.

Хората, родени на 22-ри лунен ден на пръв поглед са разумни, спокойни и овладени, дори изглеждат дистанцирани. Но те са много амбициозни и целеустремени, дълбоко в тях бушуват огнени страсти. Ще добре да не потискат силата си, а да се научат да използват тази вулканична сила по правилен начин, защото в противен случай може да се превърнат във вандали и разрушители, дори и на самите себе си.

Фаза на Луната, последна четвърт в Лъв, 23:05. Последната четвърт е времето от намалялата до полумесец Луна до „Тъмната Луна“, тоест до новолуние. Сега редуцирането на Лунната енергия се усеща по-силно, отколкото във фазата на пълнолунието. Тази фаза на Луната отговаря на зимата при сезоните. Силите се събират във вътрешността, а баластът се изхвърля в подготовката за новото начало. В този период всички мерки за пречистване и изхвърляне на отрови действат благотворно. Времето е подходящо за приключване и финализиране. Оттеглете се, отдайте се на размисъл.

Луна без курс от 09:01 до 12:17. 

Сабиенска символика на Слънцето 4-5° Скорпион. “Голяма ливада, обрулена от лятна буря.” ШЕГА, ЛУДОРИЯ. Насилие и разрушение. Ще премине през живота като метеор.

Ретроградни планети през месец октомври:
Меркурий в Риби от 27.09 до 18.10.
Юпитер във Водолей от 29.06 до 18.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Уран в Телец – 20.08.2021-18.01.2022.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Лъв от 12:07 на 28.10 до 21:09 на 30.10, дни на огъня. Подходящи дейности. Позволете на хубавите неща в живота ви да се случат. Бъдете романтични. Полудувайте с децата си. Посетете театър или заведение с танци. Бъдете уверени в себе си. Позволете си да общувате с високопоставени хора. Дните на Лъва са много подходящи за празнуване, особено за бурна веселба и купон.
Грижи за красотата. Времето е подходящо за къдрене на косата, но тогава къдриците ще се завиват по-силно, отколкото ако го направите в дните на Девата. Тези дни са много благоприятни за грижи за косата, за подхранващи маски, за боядисване или промяна на прическата, особено по време на намаляваща Луна или малко след пълнолуние. Периодът е добър и за козметичен или отпускащ масаж.
Ако искате косата ви да расте по-бързо, три дни преди пълнолуние или три дни след новолуние подстрижете връхчетата на косата. След всяко подрязване косата ще расте по-здрава.
Грижи за дома – дните на Лъва са много подходящи за почистване и миене на прозорци. Тогава отопляваме по-малко и можем да проветряваме помещенията по-дълго. Но в този период не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Тези дни не са подходящи и за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно, но са подходящи за плуване и излет сред природата.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на огъня подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е абсолютно противопоказен за засаждане и сеене, за промени в градината, но е добър за плевене, за косене, за прекопаване. Борбата с плевели се провежда винаги при намаляваща Луна в Лъв. Ако решите да окосите моравата си, добре е да го сторите при по същото време, тогава тя ще расте по-бавно.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините. Месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре. Добре е и да намалим кафето и алкохола. Диетата, започната в дните на Лъва, по време на намаляваща Луна, носи бързи начални успехи, но трябва да внимаваме и да следим възприятията си, защото сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. Дните на Лъва са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване. Но не се препоръчват екстремните екскурзии и маратонското бягане, освен ако не сме добре тренирани, защото диафрагмата е особено чувствителна. В този период е подходящо да се заемем с бавна, плавна и не особено натоварваща гимнастика, например йога и каланетика. Периодът е добър за корекция на стойката на гърба, за лекуване на кръвоносната и нервната системи, коленете, ставите, очите. Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
В дните на Лъва са чувствителни гърбът, гръбнакът и сърцето, което не бива да се претоварва. Изобщо, добре е да се избягва физическото претоварване, да не се носят тежести на гръб, да се избягва пренапрягането на мозъка. Хората с проблеми с кръвното налягане трябва да бъдат особено внимателни. В дните на Лъва не бива да се правят операции на сърцето, гърба и гръдната клетка.
Знакът отговаря за: сърце, аорта, гръбнак и гръбначен мозък, кръст.