Лунен календар за 23.09.2022

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

27-ми Лунен ден от 04:13 до 05:19 на 24.09. Символ жезъл. Силите небесни днес покровителстват Любовта. Мистичен ден, посветен на прозрения, откровения и разбулване на тайни. Ден за медитация и молитва, за размисъл или поне за една спокойна разходка в парка. Търсете и създавайте хармония – първо в самите себе си, а после около себе си. Вслушвайте се внимателно в думите на околните си, наблюдавайте действията им, но без да давате оценки. Не поемайте извънредни ангажименти, не давайте празни обещания. Времето е подходящо за предприемане на пътуване или пътешествие, особено по вода. Денят е подходящ за внимателно разширяване на дейността. Възможно е днес да ви осени интересна и оригинална идея – не я пренебрегвайте, но и не бързайте да я споделяте, дайте си време да прецените възможностите за реализация на тази идея. Ако дължите пари някому, върнете дълга.
Добре е днес да не се оглеждаме твърде често в огледало. Ако ви осени светло и радостно чувство, ако усещате любов и радост в себе си, то значи сте повишили духовното си ниво.
Трапезата трябва да е богата и разнообразна. Хапнете си добре, но без да преяждате, въздържайте се от цигари и алкохол. При здравни проблеми е необходимо да се вземат незабавни мерки.
Хората, родени на 27-ми лунен ден са свободомислещи и оригинални личности, надарени с бистър и точен ум, работят успешно с всякакъв вид информация и имат склонност да трупат знания и мъдрост. Те могат да бъдат мечтатели и фантазьори, неспасяеми романтици, странници и пътешественици. В най-добрия случай стават чудесни преподаватели, и учени, дори духовни учители. В най-лошия случай родените на 27-ми лунен ден се превръщат в скитници и неудачници, защото потъването в океана на илюзиите пречи на реалната реализация.

Луна без курс от 00:00 до 10:53. 

Сабиенска символика на Слънцето 29-30° Дева. “Прав мъж, без глава или главата му е покрита с черен плат.” БЕЗУМИЕ. Твърде меланхоличен, ексцентричен ум, търсач на тайни, застрашен от умствена болест или от физическа опасност и страдания.

Ретроградни планети през септември:
Меркурий:
10-23.09 във Везни, 24.09-02.10 в Дева, 24 дни.
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Дева от 10:53 на 23.09 до 19:42 на 25.09, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Почистете дома си. Ако се налага, посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за боядисване на косата, за прическа.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията за по-кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът в дните на земята се усеща по-осезаемо.
Дните на Дева не са подходящи за ремонтни работи. Времето не е подходящо и за пазаруване и празнуване. Ако празнуваме, има опасност празненството да се провали.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в корените и подземните части на растенията. Периодът е подходящ за засяване на семена, за засаждане на луковици, кореноплодни, пълзящи растения, двугодишни и многогодишни градински цветя, храсти и дървета. Но в тези дни не бива да садим зеленчуци и листни декоративни растения, едногодишни градински цветя, защото те ще са хилави. През тези дни е добре да плевим и да прекопаване, да обработваме растенията срещу  вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.
Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.
Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за козметични процедури и подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.
Дните на Луна в Дева са много подходящи за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.
В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза. В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото.
Знакът отговаря за: корем, панкреас, далак, задстомашна жлеза, храносмилателна система.