За Мен

Животът е най-красивото нещо на света, но и най-страшното предизвикателство.
Родена съм в годината на Огнената Маймуна, в часа на Плъха; зодия Лъв с асцендент Близнаци.
Още от много млада започнах да проявявам интерес към езотериката и окултизма. В началото това беше само детски интерес към вълшебното, защото постоянно сънувах живи, цветни и вълшебни сънища, съзнанието ми беше отворено и аз виждах неща, които дори и другите деца не виждаха, да не говорим за възрастните. Аз по детски споделях с всички около себе си това, което виждам, но забелязах, че думите ми ги плашат. С времето се научих да не споделям тези неща, да ги пазя само за себе си. И започнах да търся отговори. Но за да намеря правилните отговори, първо трябваше да се науча да задавам правилните въпроси. Така с течение на годините търсенето на отговори за света на мистиката, езотериката и окултизма се превърна в мое хоби.
Парадоксално е това, че интересите ми са трайно насочени в тази вълшебна област, като в същото време аз съм един доста прагматичен човек. Винаги искам да знам кое от къде е тръгнало, как се е развивало и как ще приключи.
В процеса на своите търсения, аз се запознах да чета митология и история на религиите. Запознах се с автори като Елена Блаватска, Ани Безант, Алистър Кроули, Елфас Леви и не на последно място Дайан Форчън и още много други. В подходящото време се появи и моят учител по кабала. Паралелно с това започнах да уча нумерология по системата на Флорънс Кембъл и Керъл Ейдриан, и да я развивам благодарение на опита, който натрупах с годините. Запознах се и с картите таро, И-Дзин, Китайската книга на промените, религията Бон, с келтските гадатерски системи. В последните години активно уча астрология при Люмиер Издадох и учебник по нумерология. Но в самото начало беше интересът ми към българската народна традиция, към която продължавам да проявявам жив и траен интерес.
Сега, благодарение на опита, който натрупах, се стремя да помагам на хората, защото знам, че животът не е лесен, че често е необходим обективен поглед към проблема, който тревожи конкретния човек, за да може той сам да се справи с този проблем и да продължи напред.
Ели Маринова

error: Content is protected !!