Планетите в астрологията

Планетите са артистите, които играят своите роли на сцената на всеки един хороскоп. В зависимост от своето положение в картата по дом и знак, те могат да бъдат господари и господарки, в заточение или падение, да се радват или дори да плачат. Понякога се случва даже една планета да величае тази, която я мрази. Планетите могат да бъдат приятели или врагове едни с други или да са равнодушни. Също като при хората. В зависимост какви аспекти сключват помежду си, те могат да работят заедно или да си пречат.

Във всеки един хороскоп всички планети са важни, но Слънцето по знак и управителя на асцендента са най-важни. Те ни описват като цялостни личности, описват нашите силни и слаби страни, нашите стремежи и възможностите ни да ги постигаме. Луната с нейното положение също трабва да се взема предвид и така, планета по планета ние можем да се ориентираме в рождения си хороскоп.

Светилата – Слънце и Луна, заедно с Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн образуват Септинера. Те са по-лични и се отнасят към съзнателното. Древните астролози са се ориентирали по видимите от Земята планети и не са предполагали, че съществуват други. И до днес астролозите смятат, че планетите от Септинера ни оказват по-съществено влияние на хората от колкото транс сатурновите планети.

Планетите след Сатурн, така наречените транссатурнови планети: Уран, открит през1781, Нептун – през 1846 и Плутон – през 1930, отговарят за подсъзнателното и обхващат големи групи хора, родени в един период.

Но когато ни вълнуват важни въпроси, за по-сигурно е добре да се обърнем за съвет към професионален астролог.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!