Планетите в астрологията

Планетите са артистите, които играят своите роли на сцената на всеки един хороскоп. В зависимост от своето положение в картата по дом и знак, те могат да бъдат господари и господарки, в заточение или падение, да се радват или дори да плачат. Понякога се случва даже една планета да величае тази, която я мрази. Планетите могат да бъдат приятели или врагове едни с други или да са равнодушни. Също като при хората. В зависимост какви аспекти сключват помежду си, те могат да работят заедно или да си пречат.

Във всеки един хороскоп всички планети са важни, но Слънцето по знак и управителя на асцендента са най-важни. Те ни описват като цялостни личности, описват нашите силни и слаби страни, нашите стремежи и възможностите ни да ги постигаме. Луната с нейното положение също трабва да се взема предвид и така, планета по планета ние можем да се ориентираме в рождения си хороскоп.

Светилата – Слънце и Луна, заедно с Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн образуват Септинера. Те са по-лични и се отнасят към съзнателното. Древните астролози са се ориентирали по видимите от Земята планети и не са предполагали, че съществуват други. И до днес астролозите смятат, че планетите от Септинера ни оказват по-съществено влияние на хората от колкото транс сатурновите планети.

Планетите след Сатурн, така наречените транссатурнови планети: Уран, открит през1781, Нептун – през 1846 и Плутон – през 1930, отговарят за подсъзнателното и обхващат големи групи хора, родени в един период.

Но когато ни вълнуват важни въпроси, за по-сигурно е добре да се обърнем за съвет към професионален астролог.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.