Меркурий, интелигентност и комуникация

Хермес. Господар на Близнаци и Дева. В римската митология Меркурий е пратеник на боговете, свързва се със скоростта и бързината. Меркурий обикаля Слънцето най-бързо – само за 88 дни и престоява във всеки знак около 7.33 дни.

Цвят виолетов, синьо-зелен, жълт. Метал живак. Скъпоценни камъни – аметист, магнетит, авантюрин, тюркоаз, златист топаз, ахат, яспис, изумруд, халцедон, тигрово око. Жълти, пъстри и ивичести камъни. Метал – живак /кадмий, цинк, сребро/. Ден – сряда.

Меркурий символизира: общуването, речта, писането, разума, познанията, любознателността и любопитството, остроумието, интелекта, ученето, сръчността, комуникациите, кратките пътувания, малките превозни средства.

Положението му в рождената карта определя нашия начин на мислене, скоростта с която събираме факти и обработваме информацията, нашият начин на изразяване, способността ни да разказваме истории – верни или измислени, да произнасяме речи.

Влиянието на Меркурий засяга главно мозъка и нервната система. То се изразява предимно чрез разума, а не чрез чувствата. Това влияние дава големи умствени възможности, изобретателност, приспособимост, остроумие, находчивост и добра памет.

Меркурий ни носи дар-слово, добра аргументация, умение да водим разговор, но заедно с всичко това той засилва неискреността, лишава ни от толерантност и дискретност.

Ефектът на Меркурий е един деен, но с недостатъчна концентрация ум. Човекът обича да се занимава с много веща наведнъж, да прави бързи промени. Той умее да се нагажда към настроенията и мненията на околните си, но е доста прозорлив и винаги успява да прозре истината зад лъжата.

Ели Маринова

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!