Меркурий, интелигентност и комуникация

Хермес. Господар на Близнаци и Дева. В римската митология Меркурий е пратеник на боговете, свързва се със скоростта и бързината. Меркурий обикаля Слънцето най-бързо – само за 88 дни и престоява във всеки знак около 7.33 дни.

Цвят виолетов, синьо-зелен, жълт. Метал живак. Скъпоценни камъни – аметист, магнетит, авантюрин, тюркоаз, златист топаз, ахат, яспис, изумруд, халцедон, тигрово око. Жълти, пъстри и ивичести камъни. Метал – живак /кадмий, цинк, сребро/. Ден – сряда.

Меркурий символизира: общуването, речта, писането, разума, познанията, любознателността и любопитството, остроумието, интелекта, ученето, сръчността, комуникациите, кратките пътувания, малките превозни средства.

Положението му в рождената карта определя нашия начин на мислене, скоростта с която събираме факти и обработваме информацията, нашият начин на изразяване, способността ни да разказваме истории – верни или измислени, да произнасяме речи.

Влиянието на Меркурий засяга главно мозъка и нервната система. То се изразява предимно чрез разума, а не чрез чувствата. Това влияние дава големи умствени възможности, изобретателност, приспособимост, остроумие, находчивост и добра памет.

Меркурий ни носи дар-слово, добра аргументация, умение да водим разговор, но заедно с всичко това той засилва неискреността, лишава ни от толерантност и дискретност.

Ефектът на Меркурий е един деен, но с недостатъчна концентрация ум. Човекът обича да се занимава с много веща наведнъж, да прави бързи промени. Той умее да се нагажда към настроенията и мненията на околните си, но е доста прозорлив и винаги успява да прозре истината зад лъжата.

Ели Маринова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.