Венера, любов и партньорство

Афродита. Господар на Телец и Везни, II и VII дом. В римската митология Венера е богиня на любовта и красотата.

Венера обикаля около Слънцето за 225 дни и престоява в един знак около 18,75 дни. Венера е вторият по яркост обект в нощното небе след Луната.

Цвят жълт, златист; нежни и светли, „бонбонени“ цветове. Метал – мед и сплавите й /злато/. Минерали: светло син сапфир, тюркоаз, топаз, диамант, изумруд, лазурит, жадеит, корал, хризопраз, хризокола, малахит, розов и зелен турмалин; бистри, светли камъни. Ден петък.

Венера отговаря за партньорството, любовта, романтиката, флирта, прелъстяването. Тя ни дарява с естетически усет, с чувство за хармония и красота. Родените под нейното влияние обичат красотата, удоволствията, лукса.

Венера управлява силите на привличането, не само сексуалните, тя управлява и начина, по който изразяваме обичта си, нашите артистични импулси. Освен всичко това, Венера определя и начина, по който боравим с пари. Как печелим и как харчим.

Венера символизира нашите романтични нагласи, стремежи и ценности, както и начина, по който реагираме на красотата, изкуството, парите и притежанията. Тя описва също и качеството на взаимоотношенията ни с другите, нашите партньорски връзки.

Венера ни дарява със стремеж към ред и чистота, с изтънчен вкус, с предпочитания към хубавите дрехи, мебели, бижута и аксесоари. Тя ни помага не само да развием дарбите си за изкуство и музика, за поезия, но и да развием усет за печелене на пари.

Венера е носителка на съзнанието и мъдростта на егото. Тя е символ на всички изкуства, на цялата социална мъдрост, на всичко, което е узряло от опита. Тя е емоцията, ефекта от допира ни с външния свят и от тук – радост или скръб, танц и песен, ритъм и колорит.

Любовта на Марс е желанието, бурята, силата на любовта и страстта. Любовта на Венера е мъдра.

И не на последно място – Венера е любезна, но тя не е особено сърдечна, а малко егоистично настроена.

В медицината Венера се свързва с областта на кръста, вените, щитовидната жлеза, гърлото и бъбреците.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!