Марс, воинът

Арес. Господар на Овен и на Скорпион /заедно с Плутон/, на I и VIII дом. Огън, енергия, посока, експанзия. Марс е римският бог на войната и кръвопролитието, чийто символ е копие, меч и щит.

Марс обикаля около Слънцето в 687 дни и престоява във всеки знак от зодиака около 57,25 дни.

Цветът червен, ален, бордо. Метал – желязо и стомана /сребро и сплави със сребърен блясък/. Минерали: рубин, сардоникс, червен турмалин, хелиотроп, червен яспис, червен корал, карнеол, червен хематит, магнетит. Ден вторник.

Това е планетата на огъня, енергията и експанзията. Той ни подтиква към действие – положително, импулсивно, нападателно. Той ни дава посока  и желание да се борим за свобода и независимост, непоносимост към всякакви ограничения и забавяния. Марс поставя началото на всички жизнени процеси. Дарява ни с щедрост, искреност, откровеност; със способността да се възхищаваме на смелостта и куража. Марс носи голяма самоувереност и умение да се справяме с живота, но с уговорката да не бъдем прибързани и упорити, защото има опасност да станем агресивни, да започнем да налагаме волята си над другите. Марс е деен и енергичен работник и, ако се научи на самоконтрол и дисциплина, да бъде практичен, ще успее във всичко. Марс управлява спорта, състезанията и физическите дейности като цяло.

Марс ни дарява с голяма доза гордост и честолюбие и това често води до трудно овладяване на емоцията, когато се чувстваме наранени и провокирани.

В един хороскоп Марс се разглежда, за да разберем как и към какво са устремени силата и енергията. Той се отнася към съзнателното и символизира новите начинания, импулсите ни, това, което излиза от душата; мъжката сила и активност, динамиката, куража, мъжкия сексуален нагон, докато Венера символизира женската пасивна сила.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.