Марс, воинът

Арес. Господар на Овен и на Скорпион /заедно с Плутон/, на I и VIII дом. Огън, енергия, посока, експанзия. Марс е римският бог на войната и кръвопролитието, чийто символ е копие, меч и щит.

Марс обикаля около Слънцето в 687 дни и престоява във всеки знак от зодиака около 57,25 дни.

Цветът червен, ален, бордо. Метал – желязо и стомана /сребро и сплави със сребърен блясък/. Минерали: рубин, сардоникс, червен турмалин, хелиотроп, червен яспис, червен корал, карнеол, червен хематит, магнетит. Ден вторник.

Това е планетата на огъня, енергията и експанзията. Той ни подтиква към действие – положително, импулсивно, нападателно. Той ни дава посока  и желание да се борим за свобода и независимост, непоносимост към всякакви ограничения и забавяния. Марс поставя началото на всички жизнени процеси. Дарява ни с щедрост, искреност, откровеност; със способността да се възхищаваме на смелостта и куража. Марс носи голяма самоувереност и умение да се справяме с живота, но с уговорката да не бъдем прибързани и упорити, защото има опасност да станем агресивни, да започнем да налагаме волята си над другите. Марс е деен и енергичен работник и, ако се научи на самоконтрол и дисциплина, да бъде практичен, ще успее във всичко. Марс управлява спорта, състезанията и физическите дейности като цяло.

Марс ни дарява с голяма доза гордост и честолюбие и това често води до трудно овладяване на емоцията, когато се чувстваме наранени и провокирани.

В един хороскоп Марс се разглежда, за да разберем как и към какво са устремени силата и енергията. Той се отнася към съзнателното и символизира новите начинания, импулсите ни, това, което излиза от душата; мъжката сила и активност, динамиката, куража, мъжкия сексуален нагон, докато Венера символизира женската пасивна сила.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!