Юпитер, символ на успеха

Зевс. Компенсация, разширение. Начало на жизнените процеси.

Юпитер е господар на Стрелец и Риби /заедно с Нептун/, на IX и XII дом. Цветът му е син, металът – калай, /германий, злато/. Скъпоценни камъни – аметист, топаз, цитрин, тюркоаз, изумруд, син сапфир. Ден – четвъртък.

В римската митология Юпитер е представен като властелин на боговете, техен пазител и покровител, а символът му е мълния.

Юпитер обикаля около Слънцето за 11,9 години, прекарва почти една година (361 дни) във всеки знак от зодиака. Юпитер е четвърти по яркост обект в небето (след Слънцето, Луната и Венера).

Юпитер се отнася към съзнанието и действа чрез принципа на разширението и компенсацията, която е основа на целия органичен свят. Той символизира зрелостта, закона, правосъдието, религията, демокрацията, конституцията.

Юпитер изразява успеха, образованието и всичко, което се увеличава по някакъв начин. Той символизира богатството, духовенството, църквите, съдиите, хазарта, щедростта, излишъка, свободата и свободните професии. Той е гласът на нашата истинска съдба. Там, където Луната е демокрацията, народа и народните маси, Юпитер е буржоазията, а Слънцето – аристокрацията.

Юпитер управлява дългите пътувания, висшето образование, религията и закона.

Юпитер ни дарява с оптимизъм и жизнерадост, с шумен и весел характер, с много приятели и успех в обществото, а тези качества предполагат популярност. Родените под негово влияние са ентусиазирани, енергични и искрени, уважават религията и традициите, церемониите и ритуалите, стремят се да спазват етикета в общуването. Те са великодушни, щедри и човечни, склонни са да работят и да помагат за постигането на полезни цели. Обичат реда и собствеността, стремят се да спазват законите и обичаите. Привличат ги елегантността, изисканите обноски, изисканата обстановка и комфорта и не понасят грозни и странни неща, прояви на лош вкус, лоши маниери. Родените под влиянието на Юпитер могат да развият интереси към философията, религията и мистиката, към правото и висшето образование. Те са насочвани от съдбата предимно към групови изяви.

Но Юпитер е много по-мистериозен символ, отколкото можем да си представим. Неговата репутация, като планета на щастието, не винаги се оправдава. Процесите, които той символизира – увеличаване и разширяване на съзнанието, често се получават срещу сериозна, дори непосилна цена.

В медицината Юпитер е свързан с черния дроб, хипофизната жлеза, и разпределението на мазнините.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!