Ретрограден Марс

През 2022 Марс е ретрограден:  30.10.2022 г. – 12.01.2023 г. в Близнаци, 63 дни

Енергичният и агресивен Марс е ретрограден на всеки 22 месеца за около 11 седмици. По това време основното правило е – не влизайте в битки, не тръгвайте на кръстоносен поход, образно казано, защото ще изгубите всяка битка.

Марс стимулира активността ни, подтиква ни да поемем инициативата и ни изпълва с кураж. Без него нищо няма да бъде започнато и реализирано. Но Марс е и планетата на войната, на враждебността.

Когато Марс е ретрограден в рождения хороскоп импулсите за действие на индивида не се насочват навън от егото към непосредствен израз, а се връщат назад, където се съединяват с някои несъзнателни съдържания, които често са колективни образи. Вродената сила на тези колективни образи е тази, която подтиква хората към действие. При рожден ретрограден Марс дейността не произлиза от непосредствени, ясни и осъзнати импулси, а по-скоро от подсъзнателни мотиви.

Когато Марс е ретрограден, неговата енергия се отклонява. Тогава, сякаш от нищото, пред нас изскачат пречки, които ни правят гневни и войнствени. Така прогресът де забавя, новите стремежи не водят на никъде, а поемането на каквато и да е инициатива може да има неочаквани последици. По това време не са изключени аварии, злополуки и катастрофи. Компютрите и автомобилите по-често дават дефекти по отношение на „железата“.

По времето на ретрограден Марс ние губим представа за това, къде и как трябва да прилагаме своята сила. Често в този период се разгарят стари конфликти. В този период не е изключено да се върнем към предишна сфера на дейност, или към предишни методи на работа.

При хората, упражняващи професии под влиянието на Марс, понякога се появява допълнителна или нетипична работа, възможно е и да бъдат открити пропуски в обичайни и стандартни дейности.

Какво да не правим при ретрограден Марс:

  • Не започвайте нова работа, нови проекти, особено ако те са свързани с използването на много енергия.
  • Не купувайте нова техника.
  • Не разчитайте страстната любов, започнала по време на ретрограден Марс да завърши с брак.
  • Юридическите процедури, започнати в този период, обикновено биват усложнявани, а опонентите може да се окажат неочаквано силни.

Какво да правим при ретрограден Марс:

  • Ако стоите на работа, която не ви харесва, но ви липсва решителност да я напуснете, ретроградният Марс ще ви помогне да го сторите.
  • Направете преоценка на стари проекти и дела, които не са вървели както трябва. Обърнете специално внимание на детайлите.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!