Ретрограден Юпитер.

През 2022 г. Юпитер е ретрограден: 28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни

Юпитер става ретрограден примерно за половин година всяка година, а ретроградността му няма видимо влияние на личните или делови въпроси.

Ако сме родени по време на ретрограден Юпитер, себекомпенсацията е насочена навътре, най-вече чрез сънищата и, ако Уран е силен, тези сънища са необикновено живи. Когато имаме ретрограден Юпитер е добре да преценим дали той е силен или слаб по дом и знак.

За да се ориентираме как ни влияе ретроградният Юпитер, е необходимо да разгледаме рождения си хороскоп, като за целта е най-сигурно да се обърнем към професионален астролог.

Когато Юпитер е ретрограден ние подлагаме на проверка нашия житейски път и вярата която носим в сърцето си. В този период много хора ще забележат, че има забавяне и объркване в делата, за които отговаря Юпитер: образование, обществена дейност, юридически въпроси и пр.

Юпитер е духовна планета и периодът на ретроградност не е подходящ за начало на дейности, които имат ярко изразени материални цели. Ако в този период започнем нов бизнес или бизнес проект, може да се окаже, че голяма част от бизнеса ще бъде свързана с благотворителност и добри дела.

Когато Юпитер ретрограден е добре да обърнем внимание на личностното развитие си и вътрешно израстване. Възможно е да открием фалш и лицемерие в себе си или в околните. Добре е да опитаме да изясним пред самите себе си по какъв начин успяваме /или не успяваме/ да изразим своята истинска същност, да се ориентираме дали не изпълняваме някаква нетипична за нас роля. В период на ретрограден Юпитер не е изключено в живота ни да се върнат стари проблемни отношения, които не са били решени навреме.

Но както и при другите ретроградни планети и ретроградният Юпитер има своите положителни страни. В този период могат да бъдат открити нови възможности, идващи като резултат от усилия, положени в миналото или идващи от хора, с които в миналото сме имали връзка. През този период можем да се заемем с изучаване на философия, да провеждаме различни изследвания и пр. Времето е подходящо за възстановяване на социални и бизнес проекти, свързани със сферата на влияние на Юпитер: висше образование, юридически въпроси, благотворителност, международни връзки, изследвания, религия и философия.

Ретроградният Юпитер е подходящ за възстановяване на права върху собственост или препродажба на големи недвижими обекти. Като цяло, когато Юпитер става ретрограден, времето благоприятства възстановяването на някакъв проект или отношения, свързани със сферите на влияние на Юпитер. Ще е добре да се върнем към тях и да възстановим това, което е било изгубено в миналото.

Периодът на ретрограден Юпитер отлично подхожда за начало на хуманитарни, образователни и културни проекти, за събиране на средства за благотворителност.

Като правило, периодът не оказва забележимо влияние върху състоянието на делата на вече съществуващ бизнес. В личен план времето е подходящо за възстановяване на това, което е било отложено или не е било завършено:

  • Завършване на прекъснато образование
  • Възстановяване на започнато по-рано изучаване на чужд език.
  • Начало на пътуване, което сте отложили.
  • Пътешестване с духовни, образователни или културни цели.
  • Възстановяване на отдавна загубено приятелство или минали любовни отношения.
  • Отлично време за повдигане на духовни и философски въпроси, за уточняване на приоритетите в живота.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.