Ретрограден Сатурн.

През 2022 г. Сатурн е ретрограден: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.

Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. Може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретрограден Сатурн подтиква към възобновяване на стари ангажименти. Периодът обаче е добър за профилактични прегледи на костната система, ако имаме здравословни проблеми в тази област.

Когато имаме ретрограден Сатурн в рождения хороскоп, ние сме по-податливи на чуждите мнения и влияния. Страхуваме се или пък се срамуваме да отстояваме мненията си, да защитаваме интересите си. Но ако решим да го направим, това ще стане по един не особено подходящ начин – с прояви на арогантност и агресия, стараейки се да скрием своята слабост. Родените с ретрограден Сатурн трябва да се научат да отстояват своята индивидуалност, да се противопоставят на натиска отвън.

За държавата ретроградният Сатурн може да означава поставяне в изолация или понасяне на натиск отвън. Тогава и държавата, и роденият трябва да защитават своята политическа, расова или религиозна идентичност.

Ретроградният Сатурн е способен да донесе усещане за тежест. Има опасност нещо да ни спъне и да отнеме шанса ни да се разгърнем. Може да се почувстваме спънати и ограничени, да решим, че се намираме под контрол, като че ли ни управлява някаква външна сила. В този период е добре да не бързаме да се поддаваме на примамливи предложения, защото има опасност да се лишим от контрола над собствения си живот.

Сатурн чисти зърното от плявата, той ни оставя само това, от което наистина имаме нужда. Той е считан за господар на кармата и на времето. Сатурн ни учи да проявяваме търпение при решаването на материални въпроси, в личните отношения и в другите сфери на живота. В период на ретроградно движение на планетата резултатите от предишни наши действия се връщат към нас подобно на бумеранг. Но Сатурн винаги възнаграждава тези, които работят търпеливо и добросъвестно. По тази причина времето може да се окаже добро и за кариерно израстване, и във финансов аспект. Но не бива да очакваме бързи резултати, защото Сатурн никак не обича да бърза. Възможно е да ни се наложи да се връщаме към даден проект отново и отново, докато не поправим всички грешки. Времето е подходящо да оценим и победите, и пораженията си, да се поучим от грешките. А когато Сатурн възстанови директното си движение, ще усетим, че сме станали по-мъдри.

Положителното влияние на ретроградния цикъл ще се прояви и с възможността да се изявят и лекуват скрити заболявания на организма.

През периода на ретрограден Сатурн не е добре да започвате ремонт или строителство, защото има опасност дейността ви постоянно да бъде спъвана от различни пречки. Възможно е да възникне напрежение в отношенията между по-възрастни и по-млади. За да преживеете хармонично периода на ретрограден Сатурн, подбирайте светли дрехи, разхождайте се всеки ден поне половин час в тишина. Постарайте се да успокоите мислите си, да оставите тревогите. Не носете накити с корал и сапфир. Ако в този период се сблъскате със ситуация „от миналото“, не игнорирайте случващото се, постарайте се търпеливо и разумно да се справите с проблема, опитайте да разберете причините предизвикващи конфликта. Възможно е това да не се случва за първи път и вие всеки път бягате от отговорност.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.