Ретрограден Уран.

През 2022 г. Уран е ретрограден: 20.08.2022 – 22.01. 2023 в Телец, 155 дни

Уран е планета на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността новаторството и ексцентричността.

Ако в радикалния хороскоп Уран е ретрограден, това е сигнал, че роденият може да изпитва трудности при осъзнаването на собствените си идеи и тяхното изразяване, при налагането на личността в обществото, да изпитва трудности в социалното общуване.

Периодът на ретрограден Уран е време на драстични промени и, ако ние сме готови за тези промени, това което ще ни сервира Уран, ще бъде много по-лесно за възприемане. Самите ние ще искаме, ще търсим тези промени, ще действаме, за да ги получим.

Времето на ретроградния Уран е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло, на това, което вече не ни е нужно, за да можем да отворим пътя си към новото без да се страхуваме и притесняваме.

Ретроградното движение на Уран може да се прояви най-вече в самите нас, като прояви на силен индивидуализъм, но с негативен оттенък, а това може да се окаже доста разрушително за някои от нас.

Планетата, която свързваме със свободата и независимостта, сега може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции към обичайни ситуации, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и от тук – да внесе в живота ни неочаквани промени и обрати.

В положителен аспект през този период Уран ще ни даде прекрасни възможности за изследвания, за нововъведения, за корекция на нашето поведение, на нашата психо-емоционалност. Ако се стремим към промени и ги търсим активно, ситуацията няма да бъде така рязка и бурна, а ние ще успеем да се преборим със страховете и притесненията си.

Ретроградният Уран пробужда в нас потребност за разрушаване на традициите, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Периодът ни помага да се изразяваме без притеснения. Уран е необятен източник на нови идеи и желание да правим експерименти. Той ни носи много нови и прогресивни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но разумно, защото тук Уран ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!