Ретрограден Нептун.

През 2022 г. Нептун е ретрограден: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни

Ретроградният Нептун отключва у нас желания за откриване на мистерии, за разкриване на духовни измами.

Родените по време на ретрограден Нептун са много чувствителни и артистични, те са големи идеалисти. Те имат сериозна интуиция, като в същото време на тях им е трудно да осъзнаят това. Този проблем може да се компенсира, ако роденият е отворен към идеи, буквално дошли от нищото. Положението предполага сериозно напреднала духовна еволюция, която изисква да живеем в този свят, но да не сме от него, да се научим да разграничаваме илюзията от действителността, като в същото време вярваме в интуицията си.

Нептун се свързва с интуицията, с лечителските дарби, с милосърдието, както и с безусловната любов. Всяко едно от тези понятия ще се активизира в живота ни по времето на ретроградното движение на планетата. Нептун ще ни постави в редица емоционални ситуации и ще ни изпита, ще ни накара да излезем от самите себе си, от собствения ни егоизъм и ще ни накара да бъдем съпричастни към проблемите на околните и на света като цяло. Ако това не се случи доброволно, то събитията ще ни накарат да го сторим по един драматичен начин.

При ретрограден Нептун всеки от нас ще разбере, че животът го е поставил в някаква рамка, че всички ние сме част от едно цяло и, ако дори само една малка част от това цяло страда, то всички ще усетим тази болка. А болката ще е дълбоко емоционална. За да се справим с нея ще трябва да отворим сърцата си и да даваме любов, а не да пресмятаме и да очакваме лична любов. В живота ни могат да влязат хора, на които дължим енергия, емоция и внимание или пък те ни дължат нещо. Тези отношения могат да бъдат много емоционално наситени, те ще накарат всеки един от нас да се обърне към другия и откровено да се опита да му помогне. Тук не става въпрос само за любовни отношения, става въпрос за междучовешки отношения по принцип.

Уроците, които ни дава Нептун не са трудни и сложни, те са заложени във всеки един от нас, но за жалост ние все по-малко проявяваме тези качества в материалния свят, който ни заобикаля. Време е да се обърнем към самите себе си, към своя вътрешен емоционален свят, защото само там можем да открием истината за собственото ни щастие.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.