ОВЕН 21 март-20 април

През 2020г. Слънцето влиза в знак Овен на 21-ви март в 13:55  бг вр.

Девиз: „Аз съм, първо аз”. Ключова дума – самоутвърждаване.

Първи знак на зодиака. Елемент огън, качество кардинален, мъжки положителен знак. Начало на пролетта. Господар Марс.

Цветът на Овена е червен. Щастливи числа са 1, 8, 9. Щастлив ден вторник.

Минерали: диамант, корал, аметист, рубин, сардоникс, червен гранат, малахит.

Видни личности: Йорданка Фандъкова, Кръстьо Сарафов, Котстантин Кисимов, Парашкев Хаджиев, Йохан Себастиян Бах, Шарл Бодлер, Емил Зола, Винсент Ван Гог, Хари Худини, Франсис Форд Копола, Марлон Брандо, Симон Синьоре, Чарли Чаплин, Марая Кери, Ерик Клептън, Леонардо да Винчи, Рафаело, Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Никита Хрушчов, Волен Сидеров.

Ентусиазиран, жив и въодушевен, Овенът е стихия, която няма равна на себе си. Той е надарен с неизчерпаема енергия, притежава смел и интересен характер и жажда за живот, на което другите знаци могат само да завиждат. Често Овенът е човек на крайностите, той реагира бързо и взема решения на момента, защото безрезервно вярва в своята сила, реакция и планове, готов е да поема рискове, често му се случва да нарушава правилата в устрема си да постига своите цели, като понякога показва сериозна липса на далновидност. За съжаление първоначалният му устрем често се губи и за това Овенът не винаги довършва започнатото. Той искрено вярва, че може да се справи с всичко по-добре от другите. В характера му се съчетават детинската наивна вяра в успеха и безразсъдния устрем на кръстоносеца и революционера по рождение.

Той често изпада в ярост, но гневът му преминава бързо. Желязната сила му дава повече шансове да спечели битките. Желязната му вяра е чиста, без лицемерие и алчност. Огненият му дух осветява пътя на безстрашните, води ги към невъзможната цел. Той може да бъде безкрайно щедър, но може да бъде и придирчив, заядлив, нетолерантен, когато желанията му не се изпълняват начаса или когато е в обкръжението на мрачни хора. Той е бунтар по природа. Не зачита никого и се мисли за по-умен от всички. Изтъквайки неблагоразумно своето превъзходство, има опасност да си създаде сериозни проблеми, защото повечето хора няма да го разберат. Поради вродената си потребност да ръководи и нежеланието да следва някой друг, често пъти получава уроци от по-силните.

Първият слънчев знак от Зодиака, с цялата му присъща Марсова сила винаги успява да се изправя на крака след поражение. Хубавото на Овена е, че той пръв ще се извини след спречкване и пръв ще дойде, ако имате нужда от него. Когато сте болен или нещастен, ще бъде неуморно до вас. Въпреки че понякога се държи началнически и кипва за дреболии, много рядко не се сдобрява още същия ден, защото не е дребнав, стига да не го лъжеш. Когато реши, Овенът може да бъде спокоен, разумен и сериозен.

Много е трудно да се направи емоционална характеристика на Овена. От една страна реалист, напорист, груб и невъздържан, от друга – идеалист, сантиментално нежен и трогателно вярващ в чудеса. Не желае да признае пораженията, дори да са реалност. Често приема битката заради самата битка, заради опияняващото усещане за сблъсък с препятствието, по същия начин Овенът преследва и успеха. Но от него трудно може да стане добър политик, а най-малко дипломат, макар че с лекота печели симпатии. Повечето политици и дипломати първо изслушват другите хора и едва тогава казват своето мнение. Типичният Овен винаги има свое виждане за нуждите на хората, не се съобразява с техните желания. И въпреки това, с идеализма и прямотата си, Овенът печели публиката и тя му се доверява. Най-добрите сфери за изява на Овните са изкуството или търговията.

Партньорство. Благоприятно с Лъв, Скорпион и Стрелец. Неблагоприятно с Водолей, Козирог и Дева.

В медицината Овен отговаря за главата, без носа, който е под Скорпион, лицето, очите, мозъка.

Държави и градове под Овен: Англия, Сирия и Япония. Бирмингам, Флоренция, Неапол, Падуа, Марсилия, Краков и Сарагоса.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!