ТЕЛЕЦ 20 април-20 май

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Телец на 20-ти апрол в 15:54 бг. вр.

Девиз: „Поемам отговорността!“. Ключова дума – хармония.

Втори знак от Зодиака. Господар Венера. Елемент земя, качество фиксиран, женски, отрицателен знак. Средата на пролетта.

Цветовете на Телеца са розово, синьо, зелено. Минерали – сапфир, ахат, изумруд, тюркоаз, син турмалин, аквамарин, ахат, цитрин; щастливо число – 6, ден – петък.

Видни личности: Борис Христов, Стефка Минева, Гена Димитрова, Маестро Георги Атанасов, Лили Иванова, Стиви Уондър, Дюк Еленгтън, Ела Фицджералд, Фред Астер, Катрин Хепбърн, Одри Хепбърн, Барбра Стрейзънд, Рене Зелуегър, Мишел Пфайфър, Ал Пачино, Григор Димитров, Йоханес Брамс, Уилям Шекспир, Оноре дьо Балзак, Шарлот Бронте, Петя Дубарова, Зигмунд Фройд, Адолф Хитлер.

И в добри, и в лоши времена Телецът е стабилен и на него може да се разчита за всичко. Той обича удоволствията, притежава добре изразено естетическо чувство, защото неговата управляваща планета е Венера, покровителката на любовта и изкуствата. Освен сърцето, Венера държи и ковчежето със скъпоценности и за това представителите на Телец обикновено имат добро материално състояние. Хората, родени под този Слънчев знак са яки и силни. Жените се движат бавно и плавно, походката им издава финес и скрита сила. Погледът им е спокоен и невъзмутим. Мъжете имат широки вратове и гърбове. Тялото им е пропорционално развито, ушите – малки и прилепнали. Повечето Телци имат къдрави или чупливи коси.

Местата, където този зодиакален знак се чувства най-добре, са фермата, банката и агенцията за недвижими имоти. Но той се изявява добре и в изкуството и културата. Ще го познаете по неговата мълчаливост и сериозност. В общуването си е лаконичен, не обича излишните приказки, увъртанията и неуместните забележки го дразнят.

Телецът е търпелив, стабилен и непоклатим, но малко бавен и муден. Нищо няма да успее да наруши неговата невъзмутимост – нито вода, нито огън, нито яростни крясъци, нито войнствена нападателност. Но ако е предизвикван в продължение на много време, той показва и лошата си страна – ще ви прегази без да му мигне окото. Но това става рядко. По принцип Телецът предпочита да го оставите на спокойствие. Не го закачайте и ще ви е благодарен.

Телецът е вторият знак от Зодиака, неговият елемент е земя, а по качество е неподвижен. Той предпочита да живее в реалността, здраво стъпил на земята. Това го прави до голяма степен консервативен, но в никакъв случай скучен. Когато взема решение, то е окончателно и никой не може да го накара да се разколебае. За него най-смислени са конкретните и реални цели и той ги преследва без много шум, с целенасочена решителност, като е съвсем наясно, че целите се постигат с труд и постоянство, с търпение и здрав разум.

Тъй като Телецът има огромна потребност от сигурност той е пестелив и няма да остави парите си да изтекат между пръстите му. Харчи, за да си осигури удобство и комфорт, обича лукса и цени стойността на нещата, но го прави разумно. Къщата му е пълна с красота, спокойствие и тиха музика. Освен всичко друго, Телецът е и много романтичен и чувствен, мил и внимателен. Той има добри творчески заложби, притежава талант за пеене и музика, за скулптора и рисуване, за архитектура и дизайн. И още – Телецът е ценител на изискания кулинарен вкус, като в същото време е и добър кулинар. Като цяло Телецът е трудолюбив и търпелив, привлекателен, любящ и разумен естет, той е добре ориентиран по отношение на парите и материалните ценности.

Партньорство. Хармонично с Дева и Скорпион. Нехармонично с Лъв и Водолей.

В медицината Телец отговаря за гърлото, врата, ларинкса, щитовидна жлеза, хипофиза.

Държави и градове под Телец: Ирландия, Кипър и островите от Гръцкия архипелаг, Персия, Дъблин, Лайпциг, Палермо.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!