Близнаци 21 май-21 юни

През 2020 Слънцето влиза в зваак Близнаци на 21 май в 17:56 бг вр.

Девиз: „Животът е приключение“. Ключова дума – гъвкавост.

Третият знак от Зодиака. Господар Меркурий. Елемент въздух, качество подвижен. Краят на пролетта. Двойнствен, стерилен.

Цветът на Близнаци е оранжев. Денят е сряда. Щастливите числа – 2 и 5. Минералите – планински кристал, аквамарин, сардоникс, оникс, малахит, жълт берил, кехлибар, златист топаз, ахат, ивичести камъни.

Видни личности: Симеон Сакскобурггатски, Георги Димитров, Бойко Борисов, Румен Радев, Доналд Тръмп, Цецка Цачева, Елена Йончева, Филип Кутев, Вилхелм Рихард Вагнер, Едвард Григ, Бърнард Шоу, Артър Конан Дойл, Боб Дилън, Джуди Гарланд, Шарл Азнавур, Франсоаз Саган, Йохан Кеплер, Мерилин Монро, Пол Гоген.

Родените под знака на Близнаци са ръководени от интелигентния, любознателен и любопитен, лукав, многофункционален и непостоянен Меркурий. Те са много инициативни, ценят новите идеи, гъвкавостта и бързата реакция, но са доста непоследователни. Лесно учат чужди езици и са много умели при работа с всякакви средства за комуникация. Обичат да четат и държат винаги да са добре информирани и аргументирани.

И мъжете, и жените на Меркурий притежават талантливо перо и забавно и интелигентно дар слово. Красноречието им ги прави забележителни политици, много добри специалисти в областта на човешките отношения, чудесни рекламни агенти и търговци. Много хора от тази зодия пишат речи, реклами, сценарии за документални телевизионни филми, пиеси и книги, но много рядко човек Близнаци пише за себе си или за собствения си живот. Нито пък обича да поддържа лична кореспонденция. Хората от тази зодия често сменят неочаквано местонахождението, мненията, нагласите си. Те имат навика да променят дрехите, професиите, любовните си увлечения или дома си изненадващо, както и своите решения. Можете да намерите характерен представител на този знак в книжарница, радиокомпания, телевизия, издателство, телефонна централа, автосалон или рекламна агенция.

Близнаците често са под високо нервно напрежение, те са интелигентни и бързи, въодушевяват се от всичко, което животът може да им предложи. Имат многобройни интереси и винаги се занимават с няколко неща наведнъж. Ако могат, те ще бъдат на няколко места едновременно. Поради своята постоянна заетост понякога им се налага да отменят ангажименти, което от своя страна води до измамни извинения или увъртания. И това е така, защото Меркурий е и бог на лъжата и измамата.

Нетърпеливи и непостоянни, Близнаците говорят твърде много, често са разсеяни, повърхностни и разпилени. Всички представители на този знак притежават склонността да разкрасяват историите си, когато имат възможност. Не го правят от стремеж да излъжат. Просто са пълни с въображение. По принцип Близнаците са прагматици и реалисти, въпреки развинтеното си въображение. Дълбоко в сърцето на всеки представител на тази зодия съществуват неща, които той пази единствено за себе си. По отношение на личния живот, Близнаците често са обвинявани, че са не особено емоционални, че са капризни и не съвсем последователни, но това не е съвсем основателно. Игриви и чаровни, те обичат възбудата и завоеванията. Но когато намерят това, от което се нуждаят, тоест когато създадат една жива и интересна романтична връзка, която искри и ангажира ума им, те се съсредоточават изключително в нея.

Близнаците притежават стройна и подвижна фигура, те са младолики и чаровни. В тях се усеща една искрена, предразполагаща добронамереност, както и необикновено бързи, но елегантни движения. По принцип кожата им е бледа, а косата им би могла да бъде руса или черна, а понякога и двете – прошарена на кичури. По правило носът им има правилна форма. Обикновено Близнаците имат високи чела.

Партньорство. Хармонично с Водолей. Нехармонично с Дева, Риби, Стрелец, Везни и Скорпион.

В медицината Близнаци отговарят за бели дробове, нервна система, ръце и рамене.

Държави и градове под Близнаци: САЩ, Белгия, Египет; Лондон, Мелбърн, Мец, Нюрнберг, Сан Франциско, Триполи.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!